Як і чим у Хмельницькому дезінфікують тролейбуси

Як і чим у Хмельницькому дезінфікують тролейбуси
  • У місті вживають заходів, щоб не допустити поширення коронавірусу.
  • На кожній кінцевій зупинці обробляють тролейбуси.
  • Як це роблять і чому дезінфекцією незадоволені кондуктори?

З самого ранку на кінцевій зупинці “Катіон” кучкуються люди в масках і захисних костюмах. Один за одним під’їжджають “рогаті” й чекають на обробку. Її проводять у всіх тролейбусах й після кожного проїханого ними маршруту. Журналісти vsim.ua побачили, як все відбувається. Натомість дізналися, що така обробка до душі не всім.

Юрій - водій тролейбуса №11. Кілька хвилин тому він приїхав на кінцеву зупинку. Чоловік стоїть осторонь транспорту й чекає на його обробку. Працює Юрій в захисній масці. Каже, їх видали всім водіям під розпис. Водночас чоловік зауважив, що сьогодні людей в транспорті було не густо.

Відео дня

Поки ми розмовляли із водієм, на кінцеву зупинку “Катіон” приїхав ще один тролейбус. Пасажири та працівники виходять, натомість їх заміняє чоловік у помаранчевому захисному костюмі. Він заходить до салону й починає все обробляти. Бризкає розчином майже по всьому салону, уникаючи пасажирських сидінь.

Згодом він розповів, що сьогодні обробка розпочалась о 7 годині ранку. Мовляв, дезінфекцію проводять в кожному “рогатому”, що приїжджає на кінцеву.

Головний інженер ХКП “Електротранс” Олексій Ковтун розповів, що санітарну обробку проводять  гіпоалергенним і безпечним засобом. Після того, як кожен тролейбус оброблять, на маршрут він виїжджає не відразу. Мовляв, має пройти 5-6 хвилин. 

Тим часом, нашу розмову перервали обурені кондуктори. Вони висловили своє невдоволення такою обробкою. Мовляв вона шкодить їхньому здоров’ю і працювати в транспорті неможливо. Натомість головний інженер “Електротрансу” запевнив: засіб є безпечним і повністю гіпоалергенним. Та жінки-кондуктори стояли на своєму і обурювалися ще більше.

Журналісти vsim.ua намагались поспілкуватись із однією з кондукторів тет-а-тет. Проте жінка зі сльозами на очах відмовилась від коментарів. 

Дезінфекція громадського транспорту - не єдині заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Так, в місті вже почали обробляти під’їзди. Слідкуйте за оновленнями і читайте про це в нашому наступному матеріалі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sidorcuk Masa

    И електричествао и кондуктора и дезинфекция  на десять человек в троллейбусе!! Нафига оно надо???Закройте троллейбусы на карантин !! Зачем вирусы развозитььс одного конца города в другой???С одной остановки везти вирус на другую остановку или на конечную???

    Вон електпички неездят, между городами автобусы неездят, с сел автобусы неездят и здесь нужно претерпеть!!!!!!Ничего страшного не случится, если перетерпим!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up