Ми перевірили: чи дотримуються хмельничани соціальної дистанції

Ми перевірили: чи дотримуються хмельничани соціальної дистанції
  • Щоб уникнути інфікування COVID-19, однією з порад є дотримуватись дистанції.
  • Чи не нехтують цим хмельничани?

Малолюдний центр Хмельницького час від часу “розбавляють” черги до банку чи сервісного центру. Люди вишукуються одне за одним й з нетерпінням чекають, коли зможуть зайти до приміщення. Адже під час карантину туди пускають по кілька осіб. Все це - аби уникнути інфікування COVID-19. Є правило й для тих, хто все ще залишається за дверима. Йдеться про соціальну дистанцію. Простіше кажучи, відстань одне від одного має бути не менш, як 1 метр. Таку пораду дає ВООЗ. А чи дотримуються цього хмельничани?

Чи допомагають смужки на підлозі в супермаркетах?

Безпечна відстань одне між одним - одна з основних порад для уникнення коронавірусної інфекції. Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я, дотримуватися цього слід в громадських місцях. Особливо це стосується випадків, коли людина, яка стоїть поряд, кашляє чи чхає. На думку фахівців, саме таким чином навколо осіб поширюються дрібні краплі, що містять вірус. Відповідно при вдиханні повітря - ним можна заразитися.

Так, ВООЗ радить тримати дистанцію із іншими особами не менш, як 1 метр. Щоб не розгубитися, в багатьох супермаркетах міста створили спеціальну розмітку. Смужки яскравих кольорів малюють на підлозі, біля кас. 

Відео дня

Ми зайшли до кількох магазинів і перевірили, чи дотримуються дистанції хмельничани. Біля кас супермаркету “АТБ” зображені жовті смужки. Містяни вишикувались, щоб розплатитися за товар. Проте, зображені на підлозі лінії вони, певно, не помітили. Адже покупці стояли занадто близько одне до одного.

Подібна ситуація виникла і в супермаркеті “Таврія В”. Щоправда, тут смужки виявилися яскравіші та ширші, ніж в попередньому магазині. Та й вони не привернули увагу хмельничан. Бо люди встали в чергу якомога ближче одне до одного.

Такі ж червоні смужки є в супермаркеті “Delicate”. Та на момент прибуття журналістів vsim.ua, черг біля кас там не було. 

Тим часом ми пройшлися містом і подивились, чи дотримуються дистанції в чергах на свіжому повітрі. Біля “ПриватБанку” хоч смужок на підлозі немає, та безпечної відстані люди дотримуються. Чого не скажеш про чергу біля сервісного центру “Київстар”. Бо тут всі скучкувалися, наче зібрались зігрітися. Подібна картина виникла й біля магазину із напівфабрикатами. Безпечною дистанцією там і не пахло.

Відстань “на око” за допомогою дивану чи собак

Якщо десь і допомагають зберегти безпечну відстань смужки, то як бути із чергою на вулиці? Експерти вже знайшли відповідь на це запитання. Як повідомляє видання “CNN health”, виміряти відстань “на око” можна. Для цього вони пропонують уявляти деякі речі, які вкажуть на відстань близько 2 метрів.

Наприклад, стоячи за людиною, варто подумати про двох собак, а саме ретриверів. Про відстань приблизно 2 метри вкаже й звичайний диван, на три місця. Або, скажімо, обідній стіл. Гортайте далі й дивіться картинки із іншими можливими варіантами. На них вказана відстань - 6 футів. До слова, це і є майже 2 метри.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Мастер Автополив

    Главное не целоваться в этой очереди с незнакомыми людьми.
  • Мастер Автополив

    Добровольное убийство экономики - это еще то зрелище.
  • Татьяна Незгода

    Ще забули зняти людей на зупинках, коли їдуть на роботу і з роботи, а добиратись немає чим. От і створюють натовп, про яку дистанцію може йти мова.
  • Lena Yamborko

    Ага,бывает,чуть ли не на голову лезут!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up