Що видно із найвищої кабінки: ми протестували відреставроване колесо огляду (ВІДЕО)

Що видно із найвищої кабінки: ми протестували відреставроване колесо огляду (ВІДЕО)
  • Колесо огляду в Хмельницькому не працювало більш як 10 років.
  • Вчора, 1 травня, його врешті запустили.
  • Ми його протестували й тепер розповідаємо, як працює атракціон.

Колесо огляду в парку Чекмана не працювало понад 10 років. Після такої довгої перерви й ремонту, його врешті запустили. Відбулося це вчора, 1 травня. У перший же день роботи біля колеса спостерігалася величезна черга. Чимало людей прийшли, щоб прокататися, і сьогодні, 2 травня. Вирішила протестувати колесо й журналістка vsim.ua. Що видно із найвищої кабінки і як працює відремонтований атракціон - дізнавайтеся в матеріалі. 

На годиннику близько 15 години. Каса відчиняється і черга врешті починає рухатися. Разом із тим, охочих прокататися не меншає. В кінці черги все частіше стає чутно запитання: “Хто останній?”

Біля самого колеса працюють двоє чоловіків. Один перевіряє квитки, інший допомагає людям зайти та вийти з кабінок. Привітлива жінка на касі вітається й запитує: “Ви будете самі?” Відповідаю: “Так”. Далі квиток перевіряють й відчиняють для мене одну із 20 кабінок колеса огляду. Усі вони чотиримісні. 

Відео дня

“Цей сон, цей сон…”, - під виконання Степана Гіги колесо стало крутитися. У сусідній кабінці почали підспівувати. Тож здається, музика додала настрою людям. Все вище, вище і вище… 

На самому вершечку колеса - верхівки дерев і телевежа, що видніється в далечині. По сторонах можна розгледіти кілька дахів сусідніх будинків. Допоки кабінка на найвищій точці, чимало людей роблять селфі. Колесо продовжує крутитися. І тоді всі знову “приземляються” на землю. Працівники атракціону, які зустрічають кабінки, запитують: “Все добре?” Тоді протягають руку й допомагають вийти.

Для дорослих вартість прокататися на колесі огляду - 60 гривень. Дітям - 30 гривень. Такі ціни деякі називають зависокими. Наприклад, Олена, яка приїхала з Херсона і вже 6 років живе у Хмельницькому. Жінка прийшла на атракціон із донькою. Щоб прокататися, вона заплатила 90 гривень. Обурюється. Мовляв, краєвиди не виправдовують ціну. Свою думку вона висловила журналістці vsim.ua на камеру. Щоправда, перед цим її невдоволення чула ледь не всі люди в черзі. Адже Олена почала обурюватися цінами ще перед тим, як прокаталася на атракціоні.

Загалом колесо огляду розраховане на 80 осіб. Про це розповідає головний інженер КП “Парки і сквери” Тарас Панасюк. Також він каже, що невдовзі розпочнуть працювати над благоустроєм поблизу атракціону. Крім того, Тарас Панасюк говорить про зміну графіка роботи колеса. Тепер його запускатимуть у деякі дні на годину пізніше. А саме - у понеділок, четвер та п’ятницю воно працюватиме із 15 до 22 години. У вихідні - із 12 до 22 години. 

За словами Тараса Панасюка, попередньо вихідними для роботи колеса будуть вівторок і середа. Проте головний інженер каже - наразі працівники стежитимуть за відвідуваністю й тоді встановлять точний графік. Мовляв, так, аби час роботи атракціону був максимально зручним для людей. 

Нагадаємо, що ремонт колеса розпочали два роки тому. У 2021 роботи закінчили. Яким був атракціон раніше, можете переглянути на фото за посиланням.

Як працює колесо, що видно на вершечку та скільки є охочих прокататися - дивіться на фото й відео. 

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергій Білий

    Моя особиста думка така, що КОЛЕСО ОГЛЯДУ потрібно було встановлювати не в парку Михайла Чекмана а десь на виставці!!! Адже це сама найвища точка у нашому місті Хмельницький, і звідти був би дійсно гарний краєвид нашого міста!!! А дивитися на одні дерева це гроші на вітер!!! Тим більш враховуючи, що колесо огляду розбиралося повністю і площадку під колесо робили з нуля!!!!
  • vova jiluk

    А дійсно БРЄД!!!!Це ж називається оглядове колесо, а з нього нічорта не видно.
  • viktor dvs

    Ватоголові з Херсона!
  • Читач95

    Хлопці-оператори МОЛОДЦІ !!!
    УВАЖНО слідкують за безпекою,допомагають зайти/вийти,щодо дітей окрема увага,інструктують при посадці,перевіряють квитки,ще й цікавляться чи все добре)))...
    Виконують декіляка робіт одночасно.
    Підняти зарплату однозначно!!!
    Так тримати)))

keyboard_arrow_up