У Хмельницькому запрацювали продовольчі ринки. Що там відбувається

У Хмельницькому запрацювали продовольчі ринки. Що там відбувається
  • На центральному продовольчому ринку - ажіотаж. 

  • Сотні людей у масках прийшли зробити закупи. 

  • Їм міряють температуру на вході. 

  • Що відбувається біля павільйонів, бачили журналісти vsim.ua.

Центральний продовольчий ринок відновив свою роботу. Ще вчора тут скрізь висіли замки та чергувала охорона. Сьогодні, 1 травня, тут вирує життя. Щоб під’їхати до ринку на власному авто, доведеться постояти в черзі. Парковки переповнені. На тротуарах людно. Сотні людей у масках поспішають зробити закупи на ринку. Активізували свою роботу валютчики. Вони стоять на своїх незмінних місцях, перед входом на ринок, та пропонують усім свої послуги. 

Потрапити на територію можна лише у масці. Оголошення про це висять на вході до ринку. Наявність захисного засобу контролює поліція, нацгварія та працівники Держпродспоживслужби. Останні мають особливе завдання. Вони контролюють дотримання санітарно-гігієнічних норм на ринку і від їхніх висновків залежить чи працюватиме продовольчий надалі. 

Перед входом на ринок, намальовані рожеві роздільні лінії. Їх нанесла адміністрація ринку, щоб спонукати хмельничан тримати дистанцію. Усім, хто намагається потрапити на територію, міряють температуру. Для чого це роблять, журналістам vsim.ua розповіла завідуюча лабораторії Держпродспоживслужби на продовольчому ринку Ніна Пачора.

Відео дня

На вході до ринку стоять дезінфікатори. Однак хмельничани до них підходять не часто. Здебільшого, кучкуються біля відкритих продуктових павільйонів. Під навісом, де продають овочі та фрукти, найбільший ажіотаж. Біля деяких прилавків - не проштовхнутися. Продавці - у масках, рукавичках, деякі - у захисних щитках. Вони працюють у швидкому темпі, адже відвідувачів дуже багато. Час від часу піднімають голову та просять покупців дотримуватися дистанції. Однак на ці прохання не дуже зважають. 

Ходять між відкрити павільйонами і працівники Держпродспоживслужби. Вони стежать за дотриманням дистанції. Біля торгових точок, де надто кучкуються люди, роблять зауваження продавцям. Завідуюча лабораторією пані Ніна нагадує продавцям про санітарні вимоги та обіцяє карати за їх недотримання. 

Частина павільйонів та торгових прилавків - зачинені. Переважно це стосується рибних кіосків та точок із крупами. В павільйоні, де продають живу рибу, працює лише дві точки. Біля них людно. Час від часу на ринком пробігають продавці з тацями та візками і кричать: “Гарячі пиріжки”.

Продають на ринку все: від продуктів харчування, городини до розсади та кущів квітів. Відкриті також павільйони, які знаходяться всередині торгових приміщень. Найбільше людей у м’ясному відділі. Всі продавці там працюють у захисних щитках. Їх видала адміністрація ринку. Також використовують маски та рукавички. М’ясо та сало на прилавках здебільшого не накрите. Захисну плівку ми побачили лише біля однієї точки. В павільйоні з молочкою - пусто. 

Вийти з ринку тією ж дорогою, що й зайшов не можна. Біля входу стоїть працівниця ринку, яка направляє усіх відвідувачів на сходи. Вихід лише через них. Частина ринку за сходами теж працює. Там продають речі побутового вжитку: сковорідки, каструлі, посуд. Однак там не так людно. 

На виході висять оголошення, які попереджають про заборону торгівлі з землі. За це передбачено штраф у розмірі 300 гривень. На виході також стоять дезінфектори.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (173)
  • Валентина Дудар

    і що зтого, ціни для людей на овочі які????????????
  • Саня

    кавярня по проспекту перед газ-конторой,впечатление что кофеманны бесмертные
  • Людмила Мазур

    В кожного є вибір, куди іти в магазин чи на ринок. І треба, якщо не поважати вибір людини, то просто змиритися. Не можемо ж просидіти в квартирах все життя. Будемо пристосовуватися до реалій. Залишайтесь людьми!
  • Людмила Старічкова

    Чому не закривали епіцентри і хто там був, то бачив, як там дотримуються карантину, а валютчики стояли навіть тоді, коли ринок був закритий, а наша доблесна поліція цього не бачить .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up