В лісгоспі на Хмельниччині створили власний бренд та вирощують екопродукцію

В лісгоспі на Хмельниччині створили власний бренд та вирощують екопродукцію
  • Заморожені ягоди експортують за кордон, а зі свіжих готують джеми та йогурти.

  • Вся продукція лісгоспу - екологічно чиста.

  • Також в лісгоспі вирощують декоративні дерева та новорічні ялинки.

  • А ще мають пасіку та розводять свиней.

Хмельниччина впевнено завойовує світові ринки. В Польщі, Об‘єднаних Арабських Еміратах, Молдові, Білорусі, Румунії, Нідерландах, Іспанії, Німеччині, Італії, Єгипті, Ізраїлі та Марокко (за даними ДФС) - все частіше можна побачити продукцію з маркуванням “Made in Ukraine”. Найбільшим попит мають меблі, одяг, зернові культури, жири та олії. Нещодавно на європейських ринках з’явилися ягоди та чаї з Хмельниччини.

Виробник “ЯРМ ЛІС” - велике лісове господарство, яке простягнулося на території 4 районів та охоплює 7 лісництв. Тут не лише дбають про вирощування лісу, а й займаються побічним виробництвом. На території Зіньківського та Вишнівчицького лісництв садять полуницю, смородину, малину, ожину. Крім цього мають власну пасіку та вирощують свиней. 

“Кожен клаптик землі повинен приносити прибуток” - переконує директор ДП “Ярмолинецьке лісове господарство” Іван Кирилюк. Відповідно, на його господарстві немає жодної діляночки, яка б пустувала та не приносила користь. За понад 30 років на посаді Іван Кирилюк зміг перетворити звичайний лісгосп та “плацдарм” для вирощування екопродукції. 

Відео дня

Ягоди із лісництва замовляють далеко за кордон. Полуниця, смородина та малина із лісництва стає основою кращих вітчизняних соків. Все вирощене власними руками та з любов’ю. Лісгосп має чималі прибутки та самостійно наповнює власний бюджет. Як це вдалося, дізнавалися журналісти vsim.ua.

"Земля має давати прибуток"

Для цього завітали на Зіньківське лісництво. На його території розташована найбільша “лісова” плантація полуниці в області, великі угіддя новорічних ялин та розсадники лісових дерев: дуба, ясена, клена, хвойних.

Восени минулого року на території лісництва посадили ремонтантну малину. Вона, за словами директора лісництва, буде плодити від ранньої весни до пізньої осені. На кущах смородини вже зеленіють перші ягоди. З’явилася на плантаціях і перша полуничка. Її цьогоріч двічі ризикували втратити через сильні морози. Однак працівникам лісового господарства вдалося врятувати урожай. 

Поставляють на ринки Хмельниччини та експортують

Власну продукцію лісгосп продає в межах України та експортує закордон. Справу мають, як з великими постачальниками, так і з представниками малого бізнесу. Свіжу ягоду постачають на ринки Хмельниччини, в супермаркети та до столиці. Заморожену - за кордон.

З кожним роком власне виробництво та реалізація виробленої продукції лісгоспу лише зростає. Директор ДП “Ярмолинецьке лісове господарство” Іван Кирилюк переконує, що має амбітні плани та незабаром продукція “Made in Khmelnytskyi” з’явиться на полицях усіх світових супермаркетів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віталій Українець

    Господарь!
  • Мастер Автополив

    Вот так диво! Когда есть желание работать, то и москали не помеха. А про какое-то село писали, которое хотят к Хмельницкому прилепить, так там всю работу москали убили на корню и сад сливовый приехали вырубили.
  • Elena Dostavka

    Еще бы сказали ,где эти дары природы купить. На рынке все таблички пафосно кричат,что клубника Почаївська і Новоушицька - найкраща. Про Ярмолинецкого поставщика ,увы ,информации нет

    Галина Білецька reply Elena Dostavka

    Полуниця від Ярмолинецького лісгоспу на ринках Хмельницького ще не з'явилася. Її збір розпочнеться не раніше ніж за 10 днів. Адже ягода ще не дозріла.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up