Хліб з особливими інгредієнтами: українськими традиціями та унікальною рецептурою (новини компаній)

СТ «Домашній хліб Поділля» піклується про те, щоб на столі у кожної родини був свіжий, якісний та смачний хліб.
На виробництві застосовуються сучасні технології, виключно якісна натуральна сировина, що забезпечує якiсть продукції та попит споживачів. На сьогоднішній день в асортименті є більше 50 різновидів заварних хлібів на заквасках на будь-який смак: бездріжджовий, пшеничний, житньо-пшеничний, з цільнозернового борошна, висівковий тощо.
Бездріжджовий хліб «Селянський» виготовляється за стародавніми домашніми традиціями на розчині без використання дріжджів, що робить процес довшим та дорощим, однак для багатьох є незамінним продуктом в харчуванні. Бездріжджовий хліб з давніх часів використовується для лікування і попередження хвороб шлунково-кишкового тракту і нормалізації обміну речовин. В асортименті є як пшеничний, так і житньо-пшеничний бездріжджовий хліб.
Хліб висівковий як от, наприклад, «Богатир» – дуже цінний продукт харчування. Висівки - дієтичний продукт, який містить необхідну організму людини клітковину та вітаміни, а також мають властивість поглинати токсини і алергени, сприяють зміцненню імунітету. Хліб з висівками показаний для профілактики і лікування атеросклерозу, очищення організму від шлаків і зниження рівня цукру у крові.
Хліб «Заварний» та «Знатний» виготовляється з додаванням солодової заварки та закваски з молочно-кислими бактеріями. Хліб на заквасці є важливим джерелом вітамінів, таких, як вітамін Е, вітамін К, вітаміни групи В і фолієвої кислоти. Наприклад, при бродінні житнього тіста рівень фолієвої кислоти збільшується більш ніж в 2 рази. Фолієва кислота — це вітамін В9, необхідний для росту і розвитку кровоносної та імунної систем. Такий хліб має своєрідний кислувато-солодкуватий смак, вологу соковиту м’якушку, тривалий термін придатності до споживання.
Серед заварних хлібів, особливу рецептуру має хліб «Гетьманський» та «Вітамін», який виготовляється з додаванням натурального сливового повидла, що надає особливого смаку та аромату. Додатковими інгредієнтами хліба «Вітамін» є сухофрукти, а саме чорнослив, курага та родзинки, які є прекрасним джерелом вітамінів та корисних мікроелементів. Рекомендується споживати щоденно 5-6 сухофруктів для покращення стану шкіри, нігтів та волосся.
Натуральне сливове повидло використовується також при випічці хліба “Щедрий», в рецептуру якого входить велика кількість насіння соняшника, льону та гарбуза, які не тільки збагачують смак, а й дарують вашому організму необхідні жири та вітаміни.
Хліб «Запашний» особливий тим, що в його склад входить яблучний пектин, який спонукає до виведення із організмів токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин, що позитивно позначається на загальному стані кишечника. Завдяки вмісту концентрату яблучного пектину, хліб надовго зберігає свіжість та має легкий яблучний аромат.
Нещодавно з’явились нові позиції, а саме «Староукраїнський» та «Хлібці з цільнозернового борошна». Оскільки дане борошно мелють з цільного зерна, з якого перед подрібненням не видаляється оболонка (зовнішній шар), воно містить всі необхідні поживні цінні речовини на кшталт селенію та магнію, а також волокна, вітаміни, мінерали. Дослідження показали, що цільні зерна покращують травну систему, зменшують ризик серцевих захворювань, діабету і ожиріння.
Випічка з медом славиться тим, що є менш калорійною, краще зберігається і довше залишається м’якою. Мед містить значну кількість вуглеводів, що швидко втамовують голод, і допомагають залишатися ситим довше. Свіжий та натуральний мед працівники СТ «Домашній хліб Поділля» щорічно збирають на власній пасіці. В рецептуру хліба «Медовий» входять мед та запашні спеції, такі як кмин та кориця, що надають хлібу неповторний насичений смак та аромат. Мед також використовуємо при виготовленні й інших хлібів, як от наприклад «Радомир» із насінням соняшника, а також ароматних медових коржиків, які вже дуже давно смакували наші пращури. Дані коржики випікали ще за часів Київської Русі і називали медовим хлібом.
Продукція СТ «Домашній хліб Поділля» - це завжди свіжа випічка з відмінним смаком, адже це неперевершене поєднання українських традицій, новітніх технологій, сучасних рецептур і любові, з якою випікається кожна хлібина.