Новини компанії: У Хмельницьких тролейбусах можна оплатити проїзд за допомогою смартфона

Новини компанії: У Хмельницьких тролейбусах можна оплатити проїзд за допомогою смартфона

Купити квиток для поїздки тролейбусом у Хмельницькому можна, не маючи ані гривні в гаманці. Для цього потрібно бути клієнтом ПриватБанку і мати смартфон. Ну і, звісно мінімум 2,50 на рахунку. 

Скористатися послугами нової системи оплати в хмельницьких тролейбусах зможуть поки лише клієнти ПриватБанку. На розрахунку через смартфон, як кажуть в банку, зараз необхідно витратити біля 20-40 секунд. Розробники уже працюють над тим, аби зменшити час на оплату через гаджет. Також думають над тим, як зробити сервіс доступним для клієнтів інших банків.

-Ми офіційно представляємо інноваційну технологію придбання електронних квитків в міському транспорті. Вона базується на кодуванні всієї необхідної інформації і надзвичайно проста. Хмельницький став десятим містом в Україні, де впроваджена така технологія. Вона досить проста і базується на всім відомому додатку, який потрібно скачати абсолютно безкоштовно на свій смартфон. За його допомогою потрібно відсканувати код на стікерах, що розміщені в тролейбусах і таким чином придбати квиток. Потім такий квиток натисканням однієї кнопочки компостується і пред’являється кондуктору. Зловживати ним не можливо. Передбачено таймінг життя такого квитка. Через певний час він з такого кольорового формату стає чорно-білим. Це значить, що він за архівований. Він зберігається в архіві, але вже втратив дійсність, - розповідає директор Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Браніцький – Транспортники за допомогою такої системи отримають більше інформації про пасажиропотік і покращує діалог між клієнтом і перевізником. За час тестування в Хмельницькому придбали більше сотні таких квитків. Всього в Україні вже їх придбано більше 62 тисяч. Це говорить про доступність системи.

Таким методом в «Електротрансі» хочуть краще контролювати пасажиропотік і кошти, які виручаються. Для прийняття оплати в кожному тролейбусі розмістили по 5-6 стікерів із кодами. Також у міськраді надіються, що введенням інновацій спонукають більше молоді користуватися тролейбусом.

 - Ми побачили, як працює можливість оплати проїзду в громадському транспорті через смартфон в частині інших міст. Ми побачили, що там система працює доволі непогано. Вона дає можливість молодим людям оплачувати за проїзд за допомогою смартфона. Разом із ПриватБанком місяця два тому вирішили реалізувати такий проект в місті. Десь після трьох тижнів тестового режиму QR-кодів ми уже запускаємо їх у Хмельницькому. Фактично кожен, хто користується смартфоном за допомогою QR-коду зможе оплачувати проїзд в громадському транспорті. Ми допускаємо, що можуть бути ті чи інші збої, оскільки переважна кількість кондукторів – пенсійного віку. Для них така система теж буде новинкою. Головна мета запуску QR-коду – популяризація тролейбусу серед хмельницької молоді, - каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up