Салон оптики “Прозорість” святкує 20 років: історія успіху (Новини компаній)

Салон оптики “Прозорість” святкує 20 років: історія успіху (Новини компаній)
  • Все почалося з однієї пари лінз й перетворилося в мережу магазинів.

  • А з невеличкої команди зародився міцний і професійний колектив.

  • Про історію успіху салону оптики “Прозорість” розповіла його власниця Тетяна Рижих.

Перший салон оптики у місті, який запропонував хмельничанам комплексне обслуговування, святкує ювілей. Сьогодні це професійна та якісна мережа, що міцно стоїть на давно побудованому фундаменті. Її історія успіху почалася ще 20 років тому. До його відкриття готувалися більш, як пів року. Витрачений час - це пошук приміщення, придбання якісного обладнання, підбір персоналу й отримання ліцензії Міністерства охорони здоров’я України. В результаті - салон оптики нарешті відкрив свої двері. 

Власниця Тетяна Рижих обрала цю нішу невипадково. Адже жінка й сама має проблеми із зором. На започаткування власного бізнесу її надихнули власні лінзи. Одного вечора, каже пані Тетяна, знімала їх, аби покласти в контейнер. Так і спала на думку ідея відкрити салон. 

Перший салон у місті з комплексним обслуговуванням

На той момент у місті не було комплексного обслуговування у сфері оптики. Тетяна Рижих розповідає, що існували лише магазини з окулярами, в яких можна було  придбати продукцію. Натомість у салоні “Прозорість” організували все по-іншому. На місці працював лікар-офтальмолог, майстер по виготовленню окулярів, а також продавці-консультанти. Все підбирали швидко й головне якісно. У такому форматі працює “Прозорість” й досі. 

Згодом окрім окулярів, клієнтам стали пропонувати контактні лінзи. На той час - це було новинкою, якою мало хто користувався. Власниця демонструвала їх носіння на власному прикладі. 

Не обійтися в оптиці і без професійного обладнання. На початку 2000-х років знайти таке було ще тим завданням. Втім у салоні “Прозорість” користувалися такою перевагою. Адже від якості приладів залежить ефективність наданих послуг клієнтам.

Власниця розповідає, що тоді в магазин придбали авторефкератометр. Це прилад, що визначає об'єктивну рефракцію ока. А для виготовлення окулярів закупили дороговартісний німецький станок, що забезпечував якість виготовлення окулярів згідно рецептури.

“Найголовніше надбання за всі роки - мій колектив”

На той час в салоні “Прозорість” працювали четверо осіб. Згодом майстер по виготовленню окулярів змусила залишити команду за сімейними обставинами. Для самої власниці це стало справжнім викликом. Тож навчитися майструвати вироби довелося вчитися самій. Для цього Тетяна Рижих пройшла навчання в Києві в одного з найкращих майстрів України. Згодом вона передала ці знання всій своїй команді.

Йшов час. Салон оптики продовжував зростати професійно. Наступний крок - відкриття великого магазину в торговому центрі “Либідь Плаза”. На другому поверсі “Прозорість” приймав клієнтів у приміщенні площею 100 квадратних метрів. Тетяна Рижих розповідає, із яким трепетом облаштовували салон. Мовляв, матеріали для його обладнання привозили з-за кордону. “Кожна позолочена модель окулярів стояла на окремій полиці, під замком і з підсвіткою”, - каже власниця. Особливого шарму додавали магазину панорамні вікна. Всі елементи доповнювали один одного, тож салон “Прозорість” отримував чимало компліментів у свою адресу. А постачальники з Києва додавали, що він є найгарнішим серед інших в Україні. 

Однак прижилася оптика у “Либідь Плазі” трохи більше, як на рік. “Було неприбутково”, - каже Тетяна Рижих. Невдовзі салон переїхав. 

Наступним кроком у житті оптики “Прозорість” стало придбання власного приміщення. Адже орендувати у той період було вкрай невигідно. З часом, все стало працювати за сталою схемою комплексного обслуговування. У додаток до цього - сучасне обладнання. Таким чином вдалося успішно поставити на ноги 4 магазини в Хмельницькому. Знаходяться вони за адресами: вул. Майборського, 14, вул. Подільська, 53, вул. Соборна, 26, проспект Миру, 82.

Збільшилася і команда салону “Прозорість”. Тепер їх є більше тридцяти. Власниця Тетяна Рижих каже, що найголовніше надбання за всі роки роботи - це, безумовно, її колектив. 

Тим часом, салони не зупиняються у розвитку. Щомісяця його представники беруть участь в конференціях і дослідженнях. Загалом - йдуть в ногу з часом й впроваджують все у свою роботу.

Серед інших надбань салонів оптики - наявність кабінету апаратного лікування й щомісячний прийом київського спеціаліста, який займається важкими випадками. Нещодавно медику вдалося врятувати хлопця від сліпоти. Наступний його візит очікується впродовж 30-31 липня. Як розповідає Тетяна Рижих, запис вже розпочато.

Наразі “Прозорість” готується до святкування свого 20-річчя. Зокрема, із 22 по 26 червня на клієнтів чекають знижки, смаколики й численні подарунки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up