Точка зору: “Відповідальність за свої дії мають відчути і президент, і громадяни”, - Анатолій Гриценко у Хмельницькому

Точка зору: “Відповідальність за свої дії мають відчути і президент, і громадяни”, - Анатолій Гриценко у Хмельницькому

Робочі поїздки лідера партії “Громадянська позиція” та кандидата у президенти України Анатолія Гриценка вже тривають по України. І у середу, 8 серпня, він завітав на Хмельниччину. Відвідав Хмельницький і Полонне. Завжди сміливий у своїх висловлюваннях, Гриценко вказав на ключові помилки теперішньої влади, яка, за його словами, втратила довіру не лише у своїх виборців, а й у міжнародної спільноти. Каже, що президент України, якого оберуть навесні 2019 року, зіштовхнеться з багатьма проблемами. Війна, робочі місця, тарифи і ціни - те, що найбільше хвилює українців.

Зовсім скоро українцям доведеться зробити важливий вибір. Наступного року будемо обирати президента і парламент. Чим ближче до виборів, тим активніше про себе з екранів телевізорів та бордів заявляють політики. Соціологічні групи проводять опитування і оприлюднюють рейтинги. Вже вимальовується п'ятірка лідерів.

Дані двох останніх соціологічних опитувань, проведених соціологічною групою “Рейтинг” та Київським міжнародним інститутом свідчать, якби вибори президента України проходили б у середині червня, то до другого туру пройшов би Анатолій Гриценко.

“Реальна соціологія буде на виборчій дільниці”

Всіма соціологічними службами ще з лютого цього року було зафіксовано, що Гриценко став одним з фаворитів президентських перегонів. На відміну від багатьох інших кандидатів у президенти, у його словах є зміст. Пряме спілкування з людьми в регіонах дозволяє дізнатися більше про проблемні сфери життя українців. Та чи такі попередні результати вплинуть на роботу команди партії “Громадянська позиція” з громадянами?

- Реальна соціологія буде на виборчій дільниці, - впевнений Анатолій Гриценко. - Ось такі попередні результати нас лише спонукають до більш відповідальних дій і роботи. Нічого більше. Ми розуміємо, що є багато людей, які не ходять на вибори, адже реально зневірилися. І ось до їхнього розуму та серця треба достукатися. Громадяни мають усвідомити, що не може бути явки у 50% на президентських виборах. Треба боротися за свою країну. Я закликаю всіх піти на вибори. Не агітую голосувати за себе. А хочу, щоб люди, як громадяни, своїм голосом показали мораль і якість влади, яку вони хочуть бачити. Відповідальність за свої дії мають відчути і ті, хто хоче бути президентом, прем'єром і депутатом, але також і громадяни.  

За словами Гриценка, базові функції держави - безпека і справедливість. Все інше можуть зробити люди самі через різні форми організації.

“Ми пропонуємо жити по-чесному, по-новому вже пожили”

Нинішній владі, каже Гриценко, уже не довіряють. Вчорашні кумири дискредитували не лише себе, а й самі ідеї, які несли під час Євромайдану. І настрої людей уже відображаються в соціології.

- Ми пропонуємо жити по-чесному, по-новому вже пожили. Ми наполягаємо на тому, що треба відділити бізнес від влади. Ми запровадимо ефективний механізм впливу людей на владу, - каже Анатолій Гриценко. - Розпочинати варто із власного контролю президента. В першому пакеті законопроектів буде проект закону, який чітко прописує процедуру імпічменту - відсторонення президента від посади. І тоді в цьому пакеті пройде скасування і депутатської недоторканності і позбавлення мандатів тих депутатів, хто не ходить на роботу.  

Для усього правлячого класу в Україні майбутні вибори є дуже високою ставкою, адже на кону мільярди та корупційні схеми. Українцям, каже Гриценко, треба навчитися не продаватися і тоді можна буде відкрити перед собою двері. Починати треба з себе.

- Ми включимо соціальні ліфти для людей, які не мають можливості пробитися догори. Треба скасувати мажоритарну складову і заборонити потужну політичну рекламу на центральних каналах, яка на кожних вибораха пожирає мільйорди і яка тягне за собою фальшивий вибір.

“Українець зараз не відчуває безпеки і захищеності себе і своєї власності”

Хвиля трудової міграції в Україні, коли люди почали їхати в багатші країни у пошуках заробітку, піднялася у 90-х. Але сьогодні еміграція з країни не зменшується, а, навпаки, зростає. Українці вже їдуть за кордон не тільки за грішми, а й за кращим рівнем життя. Цей факт влада має визнати і, розуміючи ситуацію, створювати хороші умови для людей на рідній землі, вважає Гриценко.

- Ми бачимо, що ця проблема набула широких масштабів. Не всі це визнають, але ми визнаємо. Розуміємо, які причини спонукають людей виїздити за кордон. Це - економічна нестабільність, відсутність робочих місць та можливості реалізувати себе соціально. Олігархат заблокував ці можливості і українець зараз не відчуває безпеки і захищеності себе і своєї власності у своїй державі.

Лідер партії “Громадянська позиція” вважає, що при таких обставинах можна і треба діяти ефективно. За його словами, має бути баланс стимулів і покарань.

- Останнім часом ми спілкуємося з підприємцями середнього бізнесу, які вже зараз сплачують ту зарплату, за якою сьогодні їдуть у Польщу. Бачимо, що їм важко працювати “на світлі” в тих умовах, які їм створили. І саме тут важливу роль відіграє держава. Підприємцям, які надають робочі місця, потрібно гарантувати рівні умови ведення бізнесу.  

Дві базові функції держави - безпека і справедливість для кожного. На цьому кілька разів наголосив Гриценко. Вважає, що цілком реально цього домогтися.

- Припустимо, підприємець, який немає серйозник коштів, розпочинає стартап. Бере в банку кредит. Держава може, і в бюджеті виділені на це кошти, покрити відсотки по ньому. Потрібно дати можливість створити 10 або навіть 100 робочих місць. Є інструмент державного замовлення, коли підтримуються певні технологічні галузі, наукові розробки. Є також інструмент державного оборонного замовлення, коли сьогодні на фоні війни треба відновлювати техніку. І якщо уряд працює чесно, з'явиться шанс, що 900 тисяч молоді не поїде кудись, а залишиться працювати в Україні. Це системне комплексне завдання, яке вирішується в щоденному режимі. Не треба нічого вигадувати. Достатньо діяти прозоро, чесно і використовувати всі інструменти.

“Вже зрозуміло, що Путіну Донбас не потрібен”

Україна поверне і Крим і Донбас, впевнений Анатолій Гриценко. Це лише питання часу. Але воно не вирішується зараз у двосторонньому форматі між Україною і Росією. У цьому питанні беруть участь також Європа і США.

- Сьогодні війни, яка була у 2014-2015 роках, вже немає. Вона завершена. Не треба лякати себе широкомаштабним наступом. Після підписання Мінських угод уже працює багатосторонній формат. І ми маємо пов'язувати всі свої кроки по деокупації з зарубіжними партнерами. Чи можна теоретично звільнити наші території силою? Так! Але треба розуміти ціну і наслідки. Якби зараз прозвучав такий наказ від президента і українська армія з Нацгвардією пішла відвойовувати силою, то в міжнародному плані санкції з Росії б зняли і ввели проти нас. Ми маємо докласти максимум зусиль економічних, дипломатичних, політичних, реформаторських в середині країни, щоб зробити життя кращим тут, а не в ОРДЛО. Тоді в пакеті це забезпечить прийняття рішення. Вже зрозуміло, що Путіну Донбас не потрібен. І зрозуміло ясно це вже тим, хто живе в ОРДЛО.  

Про реформи

Три роки тому в Україні стартувало активне реформування всіх сфер, починаючи від медицини і закінчуючи держслужбою. Але процес йде не так швидко, як того б хотілося. Реформа - це зміна, яка має показати якісний позитивний результат. Гриценко каже, що підтримка реформ громадянами - ключовий показник її успішності. І зміна влади не зупинить цей процес. Головне йти з цими змінами з поясненнями.

За словами Анатолія Гриценка, його команда готує план дій, як змінити ситуацію в Україні. З усіх реформ виділив так звану трійку лідерів.

Судова реформа

 - Людина має відчувати себе захищеною, тому судова реформа - це найперше. Суд - це захист прав, свобод, життя і власності людини. І це має бути непорушним. А суд має бути справедливим і доступним як для бідних, так і для багатих. Повірте, це не казка. Так працює суд у всіх єврокраїнах.  

Енергетична реформа

- Потрібно підвищити енергетичну ефективність для підприємств. Адже зараз для виробництва однієї одиниці продукції ми витрачаємо в кілька разів більше енергії, ніж румуни, поляки і німці. А в подальшому це впливає на ціну продажу, конкуренцію і робочі місця. Важлива енергетична ефективність кожного окремого підприємства. І в пакеті з цим йде енергозбереження у кожній українській домівці. Адже ми можемо зменшити енергетичне споживання і збалансувати свій родинний бюджет. Ми можемо бути повністю незалежними від зовнішніх джерел. Не треба буде російського газу. Нам бог дав стільки енергетичних ресурсів, порівняно навіть з країнами-сусідами, що ми можемо ще й експортувати. Тут має бути максимальна чесність і прозорість. Бо нині в цій сфері панує олігархат. І практично всі олігархи виросли якраз з енергетичної сфер: нафта, газ, електрика.

Силовий блок

- Силовий блок формується, фінансується і забезпечується так, що захищає владу від свого власного народу, але не захищає народ від зовнішнього ворога. Від початку російської агресії в усіх силових структурах було приблизно 715 тисяч людей, які носять форму і мають право використовувати зброю. А росіян зайшло максимум 15 тисяч. Нащо тоді нам було 6 хвиль мобілізації? Чому добровольці пішли захищати? Чому не спрацювала вся українська воєнна машина? А тому що вона захищала владу і не готувалася захищати країну від ворога. І навіть новосторена Нацгвардія тільки частково виконує завдання оборони, один батальон стоїть на Банковій і захищає Порошенка. Чому так відбувається за наші гроші? Це треба змінити. Першочергове завдання президента спільно з урядом - переорієнтувати силовий блок держави від захисту влади від майданів на захист народу від зовнішнього ворога. Тоді люди відчують себе в безпеці і спатимуть спокійно.

 

на правах реклами 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up