Економічний фронт: 1000 доларів для підприємців та популярні професії на Хмельниччині

Економічний фронт: 1000 доларів для підприємців та популярні професії на Хмельниччині
  • Українці поступово повертаються до роботи, переважно на заході та в центрі країни.

  • Які професії найбільш потрібні на Хмельниччині?

  • Дізнавайтесь, як підприємці можуть отримати 1000 доларів на  розвиток справи під час війни.

Поступово зростає кількість українців, які повертаються на роботу. Наразі продовжують працювати 59% громадян з тих, які мали роботу до війни. У березні таких було лише 46%.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування групи «Рейтинг».

Також зростає кількість працюючих у звичному режимі – з 23% до 32%. Ще 24% працюють частково або віддалено, а 3% – знайшли нову роботу.

Відео дня

Найбільше зайнятих серед жителів західних та центральних областей (близько 60%). Серед мешканців півдня працюють 52%, сходу –  приблизно  40%.

Водночас 39 % тих, хто  мав роботу до війни, досі не працюють.

Понад  половину опитаних, які втратили роботу унаслідок російської агресії, вірять, що зможуть повернутись на колишнє місце роботи. 40% – не вірять.

Дві третини осіб, які стали безробітними внаслідок війни, готові змінити місце праці.

Станом на 27 квітня  у базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічується 964 вакансії.

Про 10 найбільш потрібних  професій Хмельниччини можна дізнатися тут.  Розмір пропонованої заробітної плати коливається від 7 до  9,5 тисяч гривень.

Для того, щоб з'являлись нові робочі місця, повинен працювати бізнес. Наразі різні варіанти підтримки під час війни  підприємцям пропонує як держава, так і міжнародні організації.

Так, з 27 квітня по 10 травня включно підприємці всієї України можуть подати заявки для участі в проєкті Made in UA Support Project. Його створили Укрпошта разом з USAID та TECHBUREAU при підтримці Дія.Бізнес.

Проєкт передбачає, що 100 українських виробників зможуть отримати по 1000 доларів для розвитку своїх брендів. Для цього достатньо подати заявку на сайті  та дочекатись результатів.

Як взяти участь?

На сайті проєкту повідомляють, що подати заявку можуть фірми чи приватні підприємці другої або третьої групи. Їхній бізнес має перебувати в Україні та давати робочі місця у місті чи селі. Один бізнес – одна заявка.

У заявці потрібно розповісти про своє виробництво та особливості його організації під час війни. Результати будуть відомі вже 24 травня. Переможців оберуть партнери із проєкту внутрішнім голосуванням.

Яку допомогу пропонують?

100 українських підприємств/підприємців зможуть отримати гроші на евакуацію команди до іншого міста, на розвиток та інші важливі інвестиції під час війни від USAID.

11 виробників отримають промокоди на безкоштовну міжнародну доставку номіналом від 5000 до 30 000 гривень від Укрпошти. Ще 10 виробників отримають персоналізовані поради з трендів e-commerce від Дія.Бізнес.

Гроші надійдуть на рахунок переможців протягом місяця після оголошення результатів відбору. Їх можна буде витратити на порятунок свого бізнесу під час війни.

Читайте також:

Коментарі

keyboard_arrow_up