Середня зарплата — 9 300. Які вакансії популярні на Хмельниччині?

Середня зарплата  — 9 300. Які вакансії популярні на Хмельниччині?
  • В базі обласного центру зайнятості є 10 700 вакансій. 

  • А офіційна кількість зареєстрованих безробітних становить 2 536 осіб. 

  • Розповідаємо про найпопулярніші вакансії та середню зарплату. 

У Хмельницькій області є чимало безробітних, і ще більше вакансій. Станом на 1 вересня цього року кількість зареєстрованих шукачів роботи становила 2 536 осіб. Серед них — 102 учасники бойових дій та 217 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Такі дані про ринок праці в області подають в ОВА. 

Більшість безробітних — жінки. У центрі зайнятості повідомили, що відсоток шукачів роботи серед жінок склав 73,6%. Ще 22,6% склали безробітні серед молоді до 35 років. Та велика частка — 49% — мешканці сільської місцевості.

У січні-вересні цього року послугами обласної служби зайнятості скористалися 19,4 тисяч мешканців. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2 536 роботодавців. В базі даних налічувалось 10,7 вакансій. А середній розмір заробітної плати становив 9 286 гривень.

Відео дня

Більше 60% вакансій, як і раніше, припадають на робітничі професії. Популярними залишаються професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів.  Крім того, існує потреба у робітниках найпростіших професій, а саме: підсобні робітники, двірники, вантажники, охоронники тощо.

За 9 місяців цього року:

До того ж, за результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року 84 підприємці отримали мікрогранти на розвиток своєї справи. Ще 8 грантів надали учасникам бойових дій та членам їх сімей,  які займаються підприємництвом у Хмельницькій області.

Нагадаємо, в Хмельницькому для шукачів роботи є 363 вакансії. Роботодавці шукають працівників на різноманітні посади. Серед них часто затребувані, як от швачка, продавець, водій, слюсар, прибиральник, кухар чи лікар. Шукають також архітектора, геодезиста, диспетчера та штурмана в аеропорт, логопеда, модельєра тощо. 

Заробітна плата коливається від 6 700 до 25 000 гривень. Досить багато посад на зарплату в 10-20 тисяч. Також вистачає вільних місць на зарплати до 10 тисяч гривень. Від 20 до 25 тисяч — найменше вакансій. Усі вакансії можна переглянути за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Andriy Dakov

    Може 19
  • IGOR

    Крепостное право эволюционировало. Если раньше оно было по принуждению, то теперь от безысходности...
  • Liubov Velychko

    В тиждень?

    IGOR reply Liubov Velychko

    В день)
  • Сергей Гринюк

    Вы би цю тему з вакансиями прикрыли поки ціна за працю в місяц невиросте хоча б 30000 гри

    Сергей Гринюк reply Сергей Гринюк

    Михайло Михайло Пох..й буду все одно сидіти в дома непіду за гроши працювати,нехай фірми собі що хоч розуміють

    Михайло Михайло reply Сергей Гринюк

    Сергей Гринюк Чоловіче куди виросте зараз великі фірми поняли що людям нема куди діватися позрізали до мінімалки, а до війни  і до тисячі доларів доходила зарплата.

keyboard_arrow_up