У Хмельницькій області 2 400 безробітних. Які для них є вакансії

У Хмельницькій області 2 400 безробітних. Які для них є вакансії
Фото ілюстративне
  • В базі обласного центру зайнятості є більше 12 тисяч вакансій. 

  • Розповідаємо про найпопулярніші вакансії та середню зарплату. 

У Хмельницькій області є чимало безробітних, і ще більше вакансій. Станом на 1 листопада цього року кількість зареєстрованих шукачів роботи становила 2 400 осіб. Серед них — 107 учасники бойових дій та 229 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Такі дані про ринок праці в області подають в ОВА. 

Більшість безробітних — жінки. У центрі зайнятості повідомили, що відсоток шукачів роботи серед жінок склав 78,9%. Ще 24,2% склали безробітні серед молоді до 35 років. Та велика частка — 42,9% — мешканці сільської місцевості.

У січні-жовтні цього року послугами обласної служби зайнятості скористалися 21,1 тисяч мешканців. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2 744 роботодавці. В базі даних налічувалось 12,1 вакансій. А середній розмір заробітної плати становив 9 477 гривень.

Відео дня

Більше 60% вакансій, як і раніше, припадають на робітничі професії. Затребуваними залишаються професії: швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, лікарів, інженерів.  Крім того, існує потреба у робітниках найпростіших професій – підсобні робітники, охоронники, двірники, вантажники та інші.

За 10 місяців цього року:

До того ж, за результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року 94 підприємці отримали мікрогранти на розвиток своєї справи. Ще 11 грантів надали учасникам бойових дій та членам їх сімей,  які займаються підприємництвом у Хмельницькій області.

Нагадаємо, в Хмельницькому для шукачів роботи є 334 вакансії. Роботодавці шукають працівників на різноманітні посади. Серед них часто затребувані, як от швачка, продавець, водій, слюсар, прибиральник, кухар чи лікар. Заробітна плата коливається від 6 700 до 25 000 гривень. Досить багато посад на зарплату в 10-20 тисяч. Також вистачає вільних місць на зарплати до 10 тисяч гривень. Від 20 до 25 тисяч — найменше вакансій. Усі вакансії можна переглянути за посиланням

Читайте також:

Коментарі (1)
  • IGOR

    Камень не в огород автора статьи, а в огород рынка труда и законодательства. Указывать заработную плату "в месяц" - это вообще ни о чём. Когда я вижу такое, ожидаю, что месяц - это пятидневка по 8 часов в день, но как доходит до дела, то речь о 1,5-2 ставках. В цивилизованных странах указывается зарплата за час работы, с уточнением, нетто или брутто и соискатели чётко понимают, на что они могут рассчитывать. А у нас почему-то держат людей за дураков...

keyboard_arrow_up