Що ви знаєте про хмельницький речовий ринок (ТЕСТ)

Що ви знаєте про хмельницький речовий ринок (ТЕСТ)
  • Приміряти одяг, не відходячи від каси, обрати взуття, стоячи однією ногою на картонці чи виторгувати 20 гривень на каву.
  • Усі ці фішки про хмельницький речовий ринок, який вважають одним з найбільших в Україні. 
  • Що ви знаєте про це місце? Перевірте за допомогою тесту від vsim.ua.

Речовий ринок у Хмельницькому існує вже понад 30 років. За період свого життя це місце стало користуватися неабиякою популярністю серед українців. Ринок вважається одним з найбільших в Україні та Східній Європі. Чимало хмельничан розпочали свою підприємницьку діяльність саме тут. Зібравши необхідний капітал, відкривали все нові й нові місця на “толкучці”. Однак зародилася історія ринку не в Південно-Західному мікрорайоні, а в Ружичній. 

Краєзнавець Сергій Єсюнін раніше розповідав, що до 1985 року вся торгівля була державною. І саме тоді, коли в країні розпочалась перебудова, став дозволений приватний бізнес. У той час і з’явилась можливість відкрити мале підприємство або ж кооператив. 

Придбати одяг у Хмельницькому на той час майже не було де. Тому й користуватись популярністю став універмаг “Кооператор”, що знаходився у тодішньому селі Ружична. Туди й приїжджали містяни, щоб купити черевики, сорочку чи сукню. Робили це переважно на вихідних: у суботу та в неділю.  

Відео дня

Універмагом “Кооператор” тоді завідувала облдержспілка. Там і вирішили, що продавати промислові товари варто у самому місті, а не в сільському пункті. Так і з’явився речовий ринок в Хмельницькому, в 1987 році. 

Щоб дізнатися, як нині проходять робочі будні працівників ринку, читайте матеріал “Плов від Мурата і перекури”: один день з життя продавця на Хмельницькому речовому ринку. Ну а перевірити, що ви знаєте про одне з найвідоміших місць Хмельницького, можна за допомогою тесту. Проходьте і діліться результатами в коментарях.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (152)
  • дмитро грб

    Ну  на рахунок що тільки на машинах торгували неправда.і те що на візках возять зі знижкою бред.всі щось возять і постіль також і говорять що розпродаж.цікаве було запитання коло якого ринку був ставок .яку стоянку назвали в честь міста в Україні
  • Serega Lytvinov

    Привітних людей там не має, обманюють по цінам і думають, що розумні - одним словом бариги)
  • Майя Залізнюк

    Все те саме що є на тучі  є і в магазах міста,але ціни значно більші в магазах.

    Маша Ретьман reply Майя Залізнюк

    А ще ті,хто не йде на ринок за ширпотребом,товчуться біля секондів за брендом
  • Дмитро Баула

    "Туча" в даному форматі це вже Нокіа 3310...ФАКТ. А більшість "перших Бариг" жлобота з переферії....

keyboard_arrow_up