Бійка за вакцини та шанс на відновлення економіки: Сергій Лабазюк поділився прогнозами на 2021 рік (пресслужба Сергія Лабазюка)

Народний депутат України від фракції «За Майбутнє» Сергій Лабазюк склав соціально-економічний і політичний прогноз на 2021 рік, та розповів, що очікувати світу та Україні в найближчому майбутньому.

За прогнозам політика, однозначно слід готуватися до того, що всередині країн та між країнами «спалахне» бійка за вакцину. Хто саме отримає вакцину першим – ось що турбує уряди різних країн на національному рівні.

Також 2021 рік готує нам:

  • технологічні прориви;
  • зміну клімату та загрози екологічних катастроф;
  • стійкість до хвороб та антибіотиків (це означає довше й дорожче лікування інфекційних захворювань);
  • глобальні інтереси перебуватимуть у тіні національних;
  • загрози гібридних війн та ядерного тероризму.
  • неоднорідне відновлення економіки: багаті ще більше будуть збагачуватися, а бідні — збіднішуватися.
  • посилення напруженості між США й Китаєм (все залежить від зовнішньої політики новообраного президента Джо Байдена).

Безумовно, пандемія коронавірусу вдарила по світовій економіці, причому відчутно постраждали саме найуразливіші верстви населення. Проте шанси на відновлення все ж таки є, вважає Сергій Лабазюк.

«За оцінками експертів, є світло в темряві — період розквіту досить реальний уже в цьому році! Проведемо аналогію з подіями на початку XX-го століття, коли іспанка забрала біля 100 мільйонів життів. Ті, кому вдалося вижити, відчули емоційне піднесення… Після періоду страху та безвиході настало десятиліття розвитку… Китай (де був зафіксований перший випадок ковіду) уже переживає економічне піднесення. З липня по вересень 2020 року друга за величиною економіка світу зросла майже на 5%. Тому не відкидаємо надії, що звільнившись від набридливих кайданів корони, відчуємо сплеск оптимізму та творчості», — запевняє депутат від фракції «За Майбутнє».

До того ж, Лабазюк вважає, що усвідомлення масштабів змін у людей тільки розпочинається. Дистанційне навчання, «домашні офіси», online-конференції – усе це вже змінило звичний ритм життя та ставлення до робочого процесу.

«Наша нова реальність в умовах пандемії дала потужний старт для технологічного прогресу. До того ж, більше немає потреби винаймати офіси, пандемія дала можливість скоротити видатки на оренду. Відходить і привабливість життя у великих містах. Здоров’я — ось що тепер має цінність. Взагалі на плечі 2021 року звалилася велика відповідальність, адже всі очікують полегшення», — підсумовує Сергій Лабазюк та сподівається на те, що цей рік принесе багато позитивних змін.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up