Хмельниччина підписала Угоду про економічну мережу регіонів Тримор’я: подробиці

Хмельниччина підписала Угоду про економічну мережу регіонів Тримор’я: подробиці
Світлини зі сторінки Хмельницької обласної ради
  • #пресслужба Віолета Лабазюк бере участь в об’єднавчому третьому Конгресі самоврядування Ініціативи трьох морів.
  • У складі української делегації голова обласної ради працює над розширенням міжрегіонального співробітництва та залученням партнерських потенційних інвестицій для Хмельниччини.

У Любліні, що в Польщі, від 15 травня триває об’єднавчий третій Конгрес самоврядування Ініціативи трьох морів. Інтереси Хмельниччини на ньому представляє голова обласної ради Віолета Лабазюк.

У середу, 17 травня, посадовиця долучилась до підписання Угоди про економічну мережу регіонів Тримор’я.

Основною метою угоди, наголошують у пресслужбі облради, є

Відео дня
  • розбудова інфраструктури регіонів шляхом реалізації проєктів у транспортній, енергетичній і цифровій сферах,
  • створення інструментів для кращого використання європейських фондів, національних ресурсів та інвестиційного фонду Тримор’я,
  • підтримка підприємництва, зокрема розвиток малого і середнього бізнесу та міжнародної торгівлі,
  • розвиток та взаємний обмін у сферах культури, мистецтва, туризму та інших.

«Я сьогодні тут, аби Хмельницька область отримала змогу долучитися до співпраці в рамках Угоди про економічну мережу регіонів Тримор’я задля можливості обміну економічним досвідом, налагодження регулярних контактів та надання імпульсу органам місцевого самоврядування через співпрацю та побудову стійких зв’язків у всіх сферах життєдіяльності», – наголосила Віолета Лабазюк.

ДОВІДКА.
Ініціатива трьох морів або Тримор’я – міжнародна економічно-політична платформа співпраці між 12 країнами Європейського Союзу, розташованими на осі трьох морів – Балтійського, Адріатичного та Чорного. Україна є партнером-учасником Тримор’я.
Мережа регіонів Ініціативи трьох морів – це формат безпосередньої співпраці між органами самоврядування держав-учасниць Тримор’я, створений з ініціативи Люблінського воєводства.
Документ про створення Мережі, так звану Люблінську декларацію, підписали у 2021 році.
Конгрес самоврядування Ініціативи трьох морів – це потужна платформа для обговорення між країнами-партнерами шляхів подальшої реалізації спільних проєктів, спрямованих на відбудову України, успішного впровадження економічного досвіду іноземних компаній та розвитку нашого регіону.
Від України у Конгресі беруть участь також представники Закарпатської, Рівненської, Львівської та Одеської областей.

Від імені жителів Хмельниччини Віолета Лабазюк подякувала партнерам за активну громадянську позицію, взаємну підтримку, тепло сердець, й віру в перемогу України.

На її думку, участь України в Конгресі є вагомим сигналом від світу про об’єднання зусиль у боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, у рамках робочого візиту до Люблінського воєводства Віолета Лабазюк 15 травня відвідала Янів-Любельський та зустрілася з представниками влади, волонтерами й переселенцями з України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вадим Бойчук

    Майже царіца марская.

keyboard_arrow_up