Хто змінюватиме Хмельниччину: список хмельницької команди “Слуга народу” (пресслужба партії “Слуга народу”)

Хто змінюватиме Хмельниччину: список хмельницької команди “Слуга народу” (пресслужба партії “Слуга народу”)

У Хмельницькому презентували команду з амбітних людей, які прагнуть змінити нашу область. У них є чіткі цілі та Стратегія розвитку регіону.

Президент України Володимир Зеленський з робочими поїздками відвідує різні регіони. Настала черга й Хмельниччини, на яку він завітав вчора, 9 вересня. Побував він в Хмельницькій АЕС, політехнічному коледжі та проінспектував об’єкти, на яких тривають роботи в рамках програми президента “Велике будівництво”. Після виснажливого дня він завітав і в обласний центр, де було представлено тих, хто йтиме на місцеві вибори задля того, щоб змінити область. Для цього вже розробили регіональну Стратегію розвитку. Її теж презентували вчора.

Все розпочалося із короткого виступу Володимира Зеленського. Далі – головні цитати президента:

«За останні декілька тижнів ми об’їхали 11 регіонів нашої країни. Зупинятися не збираємося. Все це важливо для розуміння реальної ситуації в Україні. Для того, щоб побачити, для того, щоб почути, для того, щоб допомогти. І так, якщо це потрібно, то пришвидшити деякі процеси в нашій країні».

«Якщо я можу зробити так, щоб у наших громадян, у наших людей з’явилася дорога, лікарня, садочок або стадіон, я завжди буду це робити. Для мене немає значення, робити це в рамках повноважень президента чи обов’язків просто людини».

«Стратегії розвитку наших регіонів визначають головні регіональні пріоритети, показують що саме потрібно розвивати в області, що змінювати та що виправляти».

«Завдання кожної регіональної стратегії амбітне, але реальне».

«Нічого не було, а хочеться, щоб все повернулося, щоб все було потужним в нашій країні».

«У нас є області, які за територією не поступаються окремим країнам Європейського союзу. Але ми хочемо, щоб наші регіони були на одному рівні з європейськими країнами не лише за площею, а й за рівнем життя».

«Хмельниччина знаходиться на перетині автомобільних та залізничних шляхів. І можна сказати, фактично з’єднує всю Україну».

«Я вірю, що зовсім скоро ми зможемо сказати, що успіх Хмельниччини мотивує та прославляє Україну».

Стратегію розвитку Хмельниччини від імені команди презентував голова обласної державної адміністрації Дмитру Габінету. Ось про що він говорив:

Хмельниччина різна, але унікальна. В неї багато переваг. І ми маємо це усвідомлювати і використовувати. Щоб всім на цій землі жилося краще. Щоб звідси не хотілося виїжджати».

Активне підприємництво. Саме у Хмельницькому зародився один з найперших ринків в Україні. І цей базар є відомим. Цей дух живе в кожному хмельничанину. Ми будемо це використовувати.

Сільське господарство. Одна третина земель Хмельниччини - чорноземи. Нажаль, ринок землі не запрацював у цьому році. І деякі несвідомі аграрії використовують це, виснажуючи їх, сіючи ріпак, кукурудзу та інші технічні культури. Так не має бути.

Туризм і рекреація. Хто не був на Бакоті, той не знає, що таке Дністер. Хто не відвідував каньйони, той не розуміє, що не треба їхати за кордон. В нас тут є все те, чим ми можемо пишатися.

Сумарно десь 10 тисяч кілометрів доріг, які треба відремонтувати. Цього року майже 7 мільярдів гривень виділено на будівництво доріг в Хмельницькій області. Це лише початок.

Професійна освіта. В нас величезний потенціал. І саме робітничих професій не вистачає. І це ще одна проблема, І ми будемо її вирішувати.

Регіональними пріоритетами нашого розвитку ми визначили економіку, інфраструктуру і високу якість життя. Це загальні фрази. За ними криється титанічна робота.

COVID-19. Це також війна. Ми маємо зробити, щоб наші лікарні були конкурентноздатними. Щоб лікарі були забезпеченими. Щоб пацієнт, який знаходиться в лікарні, відчував себе комфортно. Щоб йому на голову не падала штукатурка. Щоб йому не було холодно. Щоб він просто міг нормально прохарчуватися і не думав де взяти ліки.

Є багато ідеї щодо будівництва сміттєпереробного заводу. І його таки треба збудувати. І не один. Вони потрібні і на півночі, і на півдні нашої області. Управління відходами це бізнес. І багато країн на цьому заробляють.

Аеропорт. Всього-на-всього 2 мільярди. Чи аж 2 мільярди. Як на цю проблему подивитися і з якої сторони. Але я впевнений, що ми їх знайдемо і з нашого аеропорту будуть літати літаки в різних напрямках України та світу.

Індустріальні парки Хмельницького і Славути. Це те, основи чого вже закладено. Для цього потрібні додаткові кошти. Але не такі вони вже і значні. І вже звертаються люди, які говорять: “Ми хочемо там працювати, допоможіть, виділіть земельну ділянку і ми будемо вкладати гроші”.

Де взяти кошти? З однієї сторони ми розраховуємо на Державний фонд регіонального розвитку.. Раніше ці кошти використовувалися на “проїдання”. Будувалися гарні фонтани. Але, можливо, під ним була ржава труба, яка ще прорве. Тому цей фонд ми повинні використовувати для того, щоб розвивати.

Обласні і місцеві бюджети ми маємо залучати і контролювати. Як органи державної влади, так і органи місцевого самоврядування, які нам треба ще сформувати.

Приватні інвестиції. Ми маємо створювати усі умови тим, хто працює законно. Їм не треба перешкоджати. Ми не прийшли, щоб робити перерозподіл бізнесу. Сплачуй податки, створюй робочі місця і працюй. Це наша мета. За цієї умови ми дійсно будемо розвиватися.

До 2027 року середня заробітна плата має зрости, як мінімум, втричі.

Це все амбітні плани. Але це не якісь там нездійсненні мрії. Це реальні цілі.

«Я хотів би, щоб через деякий час ми знову зустрілися і коли я попрошу вас заплющити очі і сказати це чарівне слово Хмельниччина, у вас з’явився новий асоціативний ряд: найкращі дороги, найвища зарплата. найкраща зайнятість комфорт, успіх і задоволення від життя. І ми це разом зробимо».

Далі на сцену запросили тих, хто готовий втілювати амбітну Стратегію регіонального розвитку.

  • Майбутній кандидат на посаду міського голови Хмельницького, декан факультету Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, волонтер – Інна Ящук.

  • Майбутній кандидат на посаду міського голови Кам’янець-Подільського, підприємець, був учасником парламентської кампанії разом із партією «Слуга Народу» – Сергій Ведерніков.
  • Майбутній кандидат на посаду селищного голови Ярмолинців, голова Ярмолинецької райдержадміністрації – Василь Гуменюк.
  • Майбутній кандидат у депутати Хмельницької обласної ради, генеральний директор Хмельницької АЕС – Андрій Козюра.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької обласної ради, головний лікар Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни – Оксана Бочкарьова.
  • Майбутній кандидат у депутати Хмельницької обласної ради, аграрій – Сергій Зозуля.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької обласної ради, експерт з питань культури та туризму, медіа-координатор Хмельницького обласного штабу партії «Слуга Народу» – Оксана Натальська.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької обласної ради, правозахисник, кандидат юридичних наук – Володимир Копанчук.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької міської ради, голова Хмельницького обласного штабу партії «Слуга Народу» – Роман Ужва.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької міської ради, підприємець – Валентин Гакало.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької міської ради, експерт-поліграфолог, очільниця представництва Всеукраїнської асоціації поліграфологів у Хмельницькій області – Марина Лісова.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької міської ради, голова молодіжної ради Хмельницького – Анастасія Козак.
  • Майбутній кандидат в депутати Хмельницької міської ради, підприємець – Олександр Семенюк.

«Найважливіше, щоб ця команда і ці люди робили Хмельницький не схожим на Київ. Бо Київ – це столиця зі своїм прекрасним обличчям. А Хмельницький – це Хмельницький. Зі своїм прекрасним серцем. Потрібно, щоб люди не хотіли звідси поїхати кудись, а ми, хто живе в столиці, хотіли приїхати до вас. Для цього ви йдете туди, куди йдете і маєте зробити все на найвищому рівні», - підсумував Володимир Зеленський.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up