Конструктивний діалог та ефективний тандем обласної ради та облдержадміністрації – запорука розвитку громад та добробуту населення (пресслужба Віолети Лабазюк)

Конструктивний діалог та ефективний тандем обласної ради та облдержадміністрації – запорука розвитку громад та добробуту населення (пресслужба Віолети Лабазюк)

За ініціативи голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк відбулася координаційна нарада з керівництвом та департаментами облдержадміністрації,   щодо аналізу ефективності галузевих обласних програм.  Нині на теренах Хмельниччини їх діє 65, з них 35 завершили свою дію у минулому році, оскільки були розраховані на період до 2020 року. 

Зокрема, при обговоренні проєкту програми соціально – економічного розвитку на 2021 рік, Віолета Лабазюк запропонувала розробникам програми доповнити її антикризовими заходами, визначити їх першочерговість та пріоритетність, з огляду на те, що пандемія коронавірусу внесла свої корективи.

Також департаментом економічного розвитку, курортів і туризму було представлено проєкт програми розвитку підтримки малого та середнього підприємництва Хмельницької області на 2021 – 2023 роки. Керівництво області хвилювало питання – чому така невелика кількість суб’єктів скористались даною програмою та отримали фінансову підтримку на розвиток свого бізнесу. Адже запорука успішного підприємництва – доступ до фінансового ресурсу та ринків збуту.

«Спрощення доступу малого та середнього бізнесу до банківського кредитування повинно бути інновацією даної програми. Саме обласна влада та влада територіальних громад мають стати активним стимулятором для розвитку бізнес середовища, при цьому закладаючи певні компенсатори» - зазначила Віолета Лабазюк

Окрім того, голова ради наголосила, що для залучення інвестицій цього річ заплановано провести Дні Європи у травні, економічні форуми з дискусійними панелями.

 При розгляді проєкту програми розвитку туризму на 2021 – 2025 роки профільному департаменту було вказано не необхідність включення до неї так званого кластеру « медичного туризму», щоб не лише популяризувати визначні місця та пам’ятки архітектури, а й зацікавити у санаторно-курортному лікуванні.

Окрім того, голова ради наполягає на продовженні терміну дії програми « Питна вода», оскільки забезпечення жителів області якісною питною водою і далі залишається проблемним питанням. В першу чергу йдеться про капітальні ремонти та реконструкції водопроводів, каналізаційних систем, з метою уникнення проблеми забруднення навколишнього середовища.

Потребує змін і програма підтримки та розвитку АПК. Відтак Віолета Лабазюк анонсувала проведення круглого столу з представниками обласної ради, облдержадміністрації та спільноти аграрного бізнесу, малих фермерських господарств та селян, який заплановано на 15 лютого.

​​​​​Ще одним питанням порядку денного була програма охорони навколишнього природного середовища та програма поводження з твердими побутовими відходами. Оскільки важливими питаннями на сьогодні залишаються утилізація ТПВ та реалізація положень чинного законодавства з сортування сміття. Оскільки його положень сьогодні ніхто не дотримується. А тому необхідно провести ряд заходів, щодо підвищення екологічної свідомості жителів області.   

Обговорили також програму розвитку місцевих доріг та роботу Хмельницького Аеропорту. 

 А при презентації соціальних програм увага розробників акцентувалась на важливість соціального захисту учасників АТО та ООС, їх працевлаштування.

Відтак, Віолетою Лабазюк ініційовано проведення круглого столу з представниками ГО , учасників АТО щодо необхідності підписати меморандуму між ГО , а також напрацювати пропозиції пріоритетності їх потреб. Це дасть можливість об’єднати представників громадськості та учасників війни на сході.

Що ж стосується молоді, голова обласної ради запропонувала проведення низки соціальних проєктів, зокрема висвітлення проблеми булінгу, доволі поширеного явища серед підлітків. Тож у навчальних закладах області необхідно проводити виховні та роз’яснювальні заходи на дану тематику. Ще одна болюча тематика – раннє вживання наркотичних речовин та алкоголю.

Однак основний акцент програми « Молодь Хмельниччини» - підтримка спорту. Як наголосила очільниця депутатського корпусу , необхідно спілкуватись з тренерами та виділяти кошти на придбання спортивного інвентарю. Налагоджувати співпрацю з ПЛАСТом, в рамках програми національно – патріотичного виховання. 

Аби реалізувати намічене потрібна тісна співпраця усіх зацікавлених сторін. «Адже лише від злагодженої роботи, ефективного тандему обласної ради та облдержадміністрації, залежить розвиток громад та добробут жителів Хмельниччини» - наголосила голова ради.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up