"Нам треба боротися за 1% від ВВП для аграріїв", – Сергій Іващук (пресслужба партії "За Майбутнє")

"Нам треба боротися за 1% від ВВП для аграріїв", – Сергій Іващук (пресслужба партії "За Майбутнє")

Спецрежим ПДВ - один з найдієвіших і найпростіших механізмів підтримки аграріїв, який дає можливість щороку зберігати близько 30-40 млрд. грн. обігових коштів, які можна оперативно та швидко інвестувати», - зазначив депутат обласної ради Сергій Іващук на зустрічі з аграріями у Хмельницькому.

Ці кошти фактично залишалися в оборотних рахунках фермерських господарств, тому його скасування призвело до втрати робочих місць, скорочення валютної виручки та зменшення інвестицій у галузь. 

За його словами, «дотації» - це часто оббивання порогів чиновників, які вимагають купи паперів та довідок, кошти видають здебільшого під кінець року, клерки на місцях часто вимагають хабарі за сприяння. 

Більше того, спочатку фермер має десь взяти кошти на капітальні інвестиції, вийняти їх з обороту, закупити обладнання, худобу тощо, а лише потім, можливо, йому повернуть частку. 

За словами Сергія Іващука, у 2015 за спецрежимом в агросекторі залишили 43,2 млрд. грн. при курсі долара 21.3 = $2,02 млрд. дол., а у 2020 на агросектор передбачили 4 млрд.грн. при курсі долара 28.3 = 0,14 млрд. дол. США. (6,93%).

«Держава намагається за рахунок агросектору вирішувати свої проблеми», - додав Сергій Іващук.

Він зазначив, що аграріям необхідно об’єднуватися, щоб подолати виклики, які стоять перед ними. За словами Сергія Іващука, необхідно створити платформу аграріїв Хмельниччини, куди б увійшли усі керівники аграрних об”єднань області. 

«Нам потрібно об’єднуватися, щоб вижити. Політика політикою, але нам треба рятувати економіку, бо маємо пандемію у світі, війну на Сході країни, і, не дай Боже, ще й додастся продовольча криза», - резюмував Сергій Іващук.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up