Сергій Лабазюк: Ми не маємо права прийняти бюджет без дотацій аграріям! (прес-служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк: Ми не маємо права прийняти бюджет без дотацій аграріям! (прес-служба Сергія Лабазюка)

В проекті бюджету на 2020 рік відсутні будь-які дотації сільськогосподарським виробникам, що є неприпустимим.

Про це заявив народний депутат, член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк в Telegram-каналі «Сергій Лабазюк. Чесно про аграрні питання».

За словами політика, закон про ринок землі ще не ухвалений, однак в проекті бюджету на 2020 рік вже закладено 4,4 млрд. грн. на здешевлення кредитів сільськогосподарським товаровиробникам для купівлі земель сільськогосподарського призначення.

«Але в кожній діжці меду є своя ложка дьогтю. Адже в бюджеті на наступний рік прибрали будь-які дотації сільськогосподарським виробникам», - обурився народний депутат.

Сергій Лабазюк спрогнозував, що аграрії візьмуть кредити на купівлю землі, але навіть якщо держава покриє відсотки, саме тіло кредиту - на них.

«Дотацій немає. Невже земля сама по собі буде приносити дохід без інвестицій? Очевидно, що ні. Доведеться брати додаткові кредити на купівлю поголів’я худоби чи саджанців. Тобто ідея дати селянам землю, без належної підтримки старту бізнесу перетвориться на чергову схему, в результаті якої люди не зможуть тягнути всі фінансові зобов’язання і швидко позбудуться довгоочікуваної власної землі», - вважає депутат.

Сергій Лабазюк переконаний, що в бюджет 2020 року потрібно повернути цьогорічні напрями підтримки аграріїв, підтримку галузі тваринництва, підтримка розвитку фермерських господарств, садівництва. «Все це є ще більш актуальним при запуску ринку землі», - додав він.

На думку члена аграрного комітету, якщо є побоювання щодо концентрації дотацій в одних руках, на підзаконному рівні Уряд може це все відредагувати.

«Але прийняти бюджет без дотацій аграріям ми не маємо ні морального, ні юридичного права», - підкреслив Сергій Лабазюк.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Лабазюк переконаний, що підтримка аграрної галузі в Україні має становити не менше 1% від Держбюджету.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Малий

    типу без дотацій самому собі=)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up