Сергій Лабазюк очолив нове депутатське об’єднання «Бізнес-Варта», яке боротиметься з рейдерством (прес-служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк очолив нове депутатське об’єднання «Бізнес-Варта», яке боротиметься з рейдерством (прес-служба Сергія Лабазюка)

Позафракційний народний депутат Сергій Лабазюк очолив нове міжфракційне депутатське об’єднання  (МДО) «Бізнес-Варта», головною метою якого буде захист бізнесу від рейдерства.

Про це він сказав на брифінгу в Верховній Раді у вівторок, представляючи нове МДО разом з народними депутатами Сергієм Шаховим, Вадимом Івченком та керівником ГО «Бізнес-Варта» Ольгою Матвєєвою.

«Сьогодні ми разом із колегами створили міжфракційне депутатське об’єднання «Бізнес-Варта. Всі ми об’єдналися заради однієї мети - бути вагомим інструментом на рівні ВР у відстоюванні прав та інтересів бізнесу», - заявив Лабазюк.

Він назвав  рейдерство – «раковою пухлиною», яка не дає можливості розвиватися бізнесу  та залучати інвестиції в нашу країну.

«Лише за минулі роки експерти громадської організації «Бізнес-Варта» зафіксували близько півтисячі випадків спроб рейдерських захоплень бізнесу. Сьогодні по країні діє до півсотні «професійних» бандитських груп. Це серйозна загроза для економіки і репутації всієї держави», - підкреслив Сергій Лабазюк. 

«Наше завдання  – на рівні ВРУ об’єднатися всім політичним силам, щоб захищати бізнес, подавати законодавчі ініціативи, щоб врегулювати в законодавстві ті прогалини, які виникли і дали можливість займатися рейдерством в нашій країні», - заявив Лабазюк. 

Керівниця ГО «Бізнес-Варта» Ольга Матвєєва подякувала Сергію Лабазюку за те, що він взяв на себе ініціативу і об’єднав колег в МДО. Вона повідомила, що за два роки діяльності громадської  організації, її представники побачили в схемах незаконного захоплення, тиску і поглинання, і прізвища топ-чиновників зі складу попередньої влади.

«Ці справи сьогодні не доведені до логічного завершення. Якщо ми сьогодні відновили права та інтереси, на жаль замовники не понесли покарання» - зауважила Матвєєва.

Вона висловила сподівання, що за підтримки МДО «Бізнес-Варта» та за підтримки нової влади вдасться захистити національний інтерес держави, захисти бізнес і наше майбутнє.

 Нагадаємо, два роки тому було створено Громадську організацію «Бізнес-Варта». За період активної діяльності Бізнес-Варти вдалося допомогти близько 40 підприємствам. За їхніми зверненнями було вивчено достеменно матеріали справ, проведено власні дослідження і виявлено ряд проблем.

Крім того, спільними зусиллями було розроблено і прийнято в першому читанні законопроект № 8121 щодо протидії рейдерству в аграрній сфері.  

До МДО «Бізнес-Варта» увійшли представники усіх депутатських фракцій і груп. Зокрема, Сергій Лабазюк (позафракційний), Ігор Гузь («За майбутнє!»), Роман Князевич (Європейська солідарність) , Вадим Івченко («Батьківщина»), Наталія Королевська (ОПЗЖ), Юрій Павленко (ОПЗЖ), Сергій Шахов (позафракційний), Олександр Сухов (позафракційний), Сергій Вельможний (позафракційний), Андрій Осадчук (Голос), Андрій Лопушанський (ЄС), Сергій Литвиненко (Слуга народу) та інші народні депутати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up