Сергій Лабазюк: Під час відкриття ринку землі ми не маємо права на помилку! (прес служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк: Під час відкриття ринку землі ми не маємо права на помилку! (прес служба Сергія Лабазюка)

Відкриття ринку землі стане історичним рішенням, яке вплине на долю усіх майбутніх поколінь українців.

Про це заявив народний депутат України Сергій Лабазюк під час парламентських слухань «Земельна реформа: вітчизняна модель обігу земель сільськогосподарського призначення».

«Земля для українців – це годувальниця, для кожного з нас вона як мати. Земля – це наше національне багатство та один з найважливіших засобів самоідентифікації, адже кожен з нас асоціює себе із землею своїх батьків, дідів та прадідів.  І цей духовний зв’язок супроводжує нас усе життя, де б ми не були. І чим далі ми від рідної землі, тим більше відчуваємо тугу за рідною землею», - зазначив Сергій Лабазюк.

Він підкреслив, що в цьому питанні немає права на помилку.

«Турборежим» - це помилка.  Відкриваючи ринок землі в Україні, ми повинні зрозуміти – це історичне рішення, яке безперечно вплине на долі наших дітей, наших онуків. Ми маємо шанс врахувати досвід країн, які вже пройшли цей шлях, звернувши увагу на позитивні моменти, та не допустивши помилок, які вже були зроблені», - зауважив політик.

За словами Сергія Лабазюка, селянину потрібно зовсім небагато: мати право вільно користуватися, працювати на своїй землі, обробляти її, отримувати від цього дохід для забезпечення гідних умов життя.

«Однак ми бачимо, що ця тема викликає у людей тривогу та занепокоєння. Більшість українців не підтримали ідею відкриття ринку сільськогосподарської землі. Якби всеукраїнський референдум про продаж землі сільськогосподарського призначення проходив найближчої неділі, 22% українців проголосували б "за" ринок землі, 59% – "проти", ще 14% не брали б участі в голосуванні», - навів він статистику.

Лабазюк зауважив, що ці цифри стосуються всіх жителів України, але якщо провести опитування між власниками земельних паїв, ця цифра буде іншою.

Народний депутат переконаний, що ринок землі потрібно відкривати, адже є категорія людей, які хочуть скористатись своїм правом розпорядитися землею.

«Але я вимушений був подавати законопроект, в якому прописуються пункти, щоб зламати законопроект, поданий Кабінетом міністрів», - нагадав Сергій Лабазюк.

Він закликав народних депутатів бути прагматичними в цій ситуації. «Закон про ринок землі прийнято в першому читанні і він буде прийнятий в другому читанні. Моя пропозиція – давайте вплинемо на цей процес в частині доопрацювання правок. Тепер наша головна задача – внести такі зміни до другого читання, щоб цей закон дійсно працював на користь українцям, на їхній добробут, а не на здачу національних інтересів заради швидкої вигоди», - звернувся Лабазюк до парламентарів.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні за законопроєкт 2178-10, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up