Сергій Лабазюк вимагає не допустити провалу реформи екстреної медичної допомоги (пресслужба партії "За Майбутнє")

Сергій Лабазюк вимагає не допустити провалу реформи екстреної медичної допомоги (пресслужба партії "За Майбутнє")

Необхідно перевірити факти ймовірних зловживань, які можуть відбуватися в рамках програми реформування екстреної медичної допомоги, та запобігти спробам нажитися на житті й здоров’ї громадян.

Про це заявив лідер хмельницької обласної організації "За Майбутнє", народний депутат Сергій Лабазюк, повідомила пресслужба нардепа.

«Партія «За Майбутнє» виступає за якісну і доступну для кожного медицину. Нещодавно мені стало відомо про ймовірні зловживання при облаштуванні приймальних відділень опорних лікарень, яке має відбуватись на виконання доручення Президента щодо реформування системи екстреної медичної допомоги», - заявив Лабазюк.

Він зауважив, що відділенням екстреної медичної допомоги необхідні апарати штучної вентиляції легень, монітори пацієнта, дефібрилятори, апарати ультразвукової діагностики, рентген-апарати, електрокардіографи.

«Натомість Кабмін планує витратити понад 5 млрд гривень на "приймальні відділення", створення та існування яких взагалі не передбачено законодавством. Як так могло статись – питання відкрите. Згідно з наявною інформацією, на закупівлі обладнання зароблять наближені чиновники, а саме обладнання не зможе використовуватися для ефективного порятунку життя пацієнтів», - написав Сергій Лабазюк на своїй Facebook-сторінці.

Він висловив переконання, що такі дії ставлять під сумнів реалізацію реформи екстреної медичної допомоги в рамках програми «Велике будівництво».

Нагадаємо, співголова депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Батенко звернувся до Уряду і Президента з вимогою з'ясувати що відбувається та не допустити провалу рефоми екстреної медичної допомоги.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що при ухваленні рішень щодо облаштування приймальних відділень опорних лікарень МОЗ чомусь відмовився від закупівлі обладнання, безпосередньо необхідного для надання екстреної медичної допомоги, вирішивши централізовано закупити лише ендоскопічні стійки, комп’ютерні томографи та ангіограми. На те, щоб ввести їх в експлуатацію, потрібні будуть додаткові кошти і кваліфікований персонал, а отже, це може і не відбутися. Такі приклади наводить у своєму блозі кандидат медичних наук, хірург С. Калінчук.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up