Точка зору: Аграрна партія закликає Україну стати на шлях Еволюції Гідності

Точка зору: Аграрна партія закликає Україну стати на шлях Еволюції Гідності

XIII З’їзд Аграрної партії став дискусійним майданчиком для обговорення шляхів порятунку країни від нинішньої кризи

Несподівано для українського політикуму Аграрна партія вийшла у вищу лігу, посівши третє місце на місцевих виборах. Партія стала широкою платформою суспільного єднання, завданням якої є повне перезавантаження держави та її інституцій. Якщо українська влада не стане на шлях реалізації довготривалої стратегії розвитку країни – вона приречена на перманентну кризу.

Про це заявили учасники XIII (чергового) З’їзду Аграрної партії, що відбувся 17 грудня у Національному палаці мистецтв «Україна» в Києві. Захід став широкою дискусією, під час якої політики, відомі митці, лікарі, підприємці, юристи, воїни АТО обговорили шляхи порятунку держави від нинішньої масштабної кризи. Вони проаналізували ситуацію в регіонах і місцевих громадах, більшість із яких влада свідомо позбавляє фінансової самодостатності. Була дана оцінка виборам в ОТГ, що відбулися 29 жовтня, на яких, попри шалений тиск адмінресурсу, Аграрна партія вкотре здобула чесну перемогу.

«Вітаю всіх колег, хто пройшов це горнило виборів і вистояв. Проти нас використовували адмінресурс, застосовували величезний набір брудних технологій. Але ми довели, що перемога можлива і без підтримки олігархічного бізнесу. Ми зруйнували міф про «партію села». Остаточно вийшли з аграрної ніші і стали партією всього українського народу!» - підкреслив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

«На минулих виборах наша партія на Хмельниччині, як і в країні загалом, посіла третє місце, поступившись лише двом парламентським силам. Довіра людей до влади стрімко котиться донизу. І таку тенденцію спостерігаємо по всій країні. Натомість нашій політ силі довіряють, бо її представляють насправді порядні і працьовиті люди. Вони йдуть у владу не заради влади, а заради можливості зробити свої громади насправді спроможними. Разом навчаються не тільки правильно розподіляти кошти, а ще й заробляти їх» - наголошує голова Хмельницької обласної організації Аграрної партії Сергій Іващук. На З’їзді його обрали членом і Президії і Політради партії. До речі, в останній тепер найбільше представників саме з Хмельниччини. Це – депутати обласної ради Микола Олицький, Василь Мастій, Сергій Зозуля, а також відомий громадський активіст Алім Міщук.

Також З’їзд затвердив зміни до Статуту партії та її нову Програму, основою якої є нове розуміння місії Української держави, яка має давати стимули розвитку Людини, родини, громади і всього суспільства. В Аграрній партії вважають, що сьогодні наша держава є акціонерним товариством, яким на свій розсуд керують кілька кланів. Поставити Людину в центр державної політики – ось головний рецепт створення цивілізованої і сильної Української держави.

Українська держава має повернути довіру народу, змінивши свої пріоритети на користь людини, родини і громади та сформувавши довгострокову стратегію розвитку. Інакше - безправ’я людей і відсутність рівних можливостей для самореалізації спровокує нову катастрофу державності.

Підсумком дискусії стало ухвалення резолюції З’їзду під назвою «Еволюція Гідності». У ній автори заявили, що Українська державність вкотре постала перед загрозою знищення через свавілля чиновницького класу, олігархів та їхніх лобістів, що годуються з корупційних схем.

«Грабіжницькі тарифи, стрімке зростання цін, тотальна корупція в органах державної влади, нищівний податковий прес, рейдерство – сумна реальність, яка позбавляє українців найменшого шансу на повноцінне життя. Між громадянином і державою утворилась прірва. На цьому тлі влада продукує псевдореформи, які лише погіршують ситуацію в судовій системі, медицині, освіті, науці, пенсійному забезпеченні. Втрачаючи підтримку і довіру людей, керівництво держави робить ставку на утримання влади за рахунок централізації ресурсів та монополізації інформаційного простору», - констатується в резолюції.

У резолюції Аграрна партія ставить низку вимог, які повинні лягти в основу стратегії виходу з кризи. Зокрема, політична сила вимагає відновити демократичні принципи роботи влади та свободу слова, реформувати виборчу систему, створити антикорупційний суд і знищити корупцію. В Україні слід забезпечити гідний рівень життя кожній людині, гарантувати захист права власності, провести комплексну земельну реформу і створити умови для ефективного самоврядування громад.

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up