Точка зору: Один із лідерів партії "УКРОП", нардеп Віталій Купрій зустрівся з хмельничанами і розповів про роботу у Верховній Раді

Точка зору: Один із лідерів партії "УКРОП", нардеп Віталій Купрій зустрівся з хмельничанами і розповів про роботу у Верховній Раді
  • 21 травня з робочим візитом Хмельницький відвідав народний депутат України, укропівець Віталій Купрій. 
  • Він приїхав, аби з’ясувати проблеми області, поспілкуватися з місцевими жителями та поінформувати хмельничан про загальноукраїнську ситуацію. 

Спочатку нардеп побував на місцевому речовому ринку, де подивився в яких умовах працюють підприємці. Каже, що перед цим отримував скарги від громадян на те, що ринком незручно ходити через нагромадження торгових місць. Жалілись і на інфраструктуру «товкучки». Віталій Купрій порадив підприємцям звертатись з ініціативою до міської влади і вимагати, аби там розробили подальшу стратегію розвитку ринку. 

Після цього укропівець зустрівся з рештою громади міста та регіону. Журналістам розповів – більшість скарг городян стосувалися роботи ПАТ “Хмельницькгаз”. Особливо протиправного встановлення загальнобудинкових лічильників та, ніби-то, безкоштовного встановлення індивідуальних. Люди розповідали, що газівники вимагають відшкодування вартості лічильників. Віталій Купрій каже, така ситуація є неприпустимою. Додає, аби її виправити, зі свого боку вніс новий законопроект, який чітко прописує те, що в квартирах мають бути встановлені лічильники не за людські гроші, а за гроші газових компаній. 

Про що говорив у Хмельницькому Віталій Купрій

Відео дня

Боротьба з корупцією

Однією з головних задач у роботі нардепа стала боротьба з корупцією. Нещодавно він вніс новий законопроект до Верховної Ради. Ним Віталій Купрій хоче надати людям, які викривають корупціонерів, статус потерпілих. Адже, без нього прав у суді заявник не має. 

- Заявник повинен мати право вносити клопотання слідчому, вимагати у нього розслідування, накласти арешт на майно, вручити корупціонеру підозру та загалом мати право на ефективне проведення слідства. А, також, він має мати право потім подавати апеляцію, якщо вважатиме вирок неправомірним, - каже Віталій Купрій. 

Ще один законопроект нардеп подавав разом зі своїми колегами. Укропівець хоче, аби громадяни мали можливість носити з собою прихований аудіо- або відеопристрій. Таким чином викрити чиновника на хабарі стане простіше. На жаль, даний законопроект був заветований Президентом. Глава держави аргументував це тим, що даний законопроект порушує права чиновників. 

Пенсійна реформа

"Укропівець" говорив і про пенсійну реформу. За його словами, Верховна Рада лише імітує зміни у цій сфері. Насправді ж, в Україні і досі не виробили систему нарахування пенсій. Мовляв, у європейських країнах усе залежить від зарплати: чим вона більша, тим більшою буде пенсія. А у нас намагаються зробити так, аби пенсіонери отримували якнайменше. 

- Те, що пан Гройсман з міністром соцполітики паном Ревою озвучує, це – не реформа, а намагання зробити з пенсіонерів дурнів. Вони намагаються якось перерозподілити стаж для того, щоб зменшити дефіцит бюджету пенсійного фонду. Нормальна реформа має відбуватись з іншого боку. Пенсія має залежати від заробітної плати, яку отримувала людина, - зазначає Віталій Купрій. 

Реформа поліції

Віталій Купрій є заступником голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Саме тому його часто запитують про реформу поліції. Нещодавно у семи областях країни, у тому числі і в Хмельницькому, було прийнято рішення провести експеримент. Відповідно до нього слідчі підрозділи об'єднали із підрозділами кримінальної поліції. 

- Нові правоохоронці будуть поліцейськими-детективами. Детектив має поєднувати в собі діяльність оперативника і слідчого. Взагалі у нас не вистачає слідчих, бо на кожного зараз припадає по 100, а то і по 1000 справ. Таке враження, що ця ситуація комусь вигідна, щоб висмикнути потрібну справу і розслідувати, а решту закинути, - стверджує Віталій Купрій. 

Нардеп також виступає за повне оновлення правоохоронних органів. За його словами, в Україні немає жодного чесного керівника, а ті, що зараз керують правоохоронцями, не можуть забезпечити нормальної реформи поліції. 

Земельне питання

Партія УКРОП велику увагу звертає на підтримку мораторію на землю. Нардеп Віталій Купрій каже, у разі скасування мораторію чорнозем опиниться в руках у латифундистів, а цього допустити не можна. 

- В нас є дані, що очолювати цю корупційну схему Порошенко вказав Гройсману. Вони будуть активно агітувати суспільство, щоб продавались землі. Знаю, що долучили свого партнера Кучму і його зятя Пінчука. На його каналах вже крутять рекламу про те, щоб продавали землю. Ми робили акцію протесту разом Аграрною партією. Сподіваємось, що до цього не дійде, бо це буде соціальний вибух, - розповідає Віталій Купрій. 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up