Точка зору: У Хмельницькому та Волочиському районах вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Точка зору: У Хмельницькому та Волочиському районах вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» не байдужий до чужого горя.

29 років минуло відколи 15 лютого, з далекого Афганістану були виведені радянські війська. Тоді через горнило радянсько-афганської війни пройшло понад 160 тисяч українських солдат. Заради свого громадянського обов’язку та вірності присязі більше ніж три тисячі наших співвітчизників поклали своє життя у чужій країні.  

З кожним роком історія віддаляє нас від буремних, вогняних років афганської війни. Однак, українська спільності не вправі викреслити з пам’яті подвиг наших героїв.

Традиційно, 15 лютого наша країна вшановує всіх учасників бойових дій на території інших держав. З нагоди цього у Хмельницькому та Волочиському районах відбулися ряд заходів.

За добрим звичаєм черговий рік поспіль до цієї дати долучається благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч». Напередодні, за його сприяння у Волочиському районі відбулася благодійна акція на підтримку сімей загиблих афганців. Помічники народного депутата завітали у кожну родину із благодійною місією – подякувати батькам за те, що виховали героїв і вручити їм продуктові пакунки.

У переддень пам’ятної дати  воїнів-інтернаціоналістів вшанували у Хмельницькому районі. Під час урочистостей у районній адміністрації присутні посадовці та народний депутат Сергій Лабазюк особисто подякував військовим за подвиг здійснений під час проходження служби в «гарячих точках» по всьому світу.

«Ваш досвід сьогодні, як ніколи, є актуальним. Ви вмієте цінувати життя по-справжньому, усвідомлювати відповідальність за майбутнє. У Вас є чому повчитися. Тому, не дивно, що у наш час тисячі українських солдат, що беруть участь у врегулюванні військового конфлікту на Сході нашої країни – беруть з Вас приклад. Ми шануємо Ваш подвиг, і завжди пам'ятатимемо про наших загиблих співвітчизників, що героїчно виконували свій військовий і громадянський обов’язок», - зазначив під час промови народний депутат України – Сергій Лабазюк, після якої парламентар нагородив подяками та цінними нагородами героїв «чужої війни».

Цього дня подарунки для воїнів-інтернаціоналістів від парламентаря не закінчилися. З нагоди пам’ятної дати ще один презентували у обласному госпіталі ветеранів війни, де напередодні за фінансової підтримки Сергія Лабазюка відремонтували одну із палат у неврологічному відділені. До слова, вона вже стала третьою, яку було відновлено за сприяння благодійного фонду «Ми поруч» та народного обранця.

Після чого парламентар разом із військовими у хвилині мовчання та квітами в руках схилили голови біля пам’ятника воїнам – афганцям.

Із покладання квітів 15 лютого розпочали вшановувати учасників бойових дій на території інших держав й у Волочиському районі. Після жалобної ходи центральними вулицями, продовжили офіційну частину у районному будинку культури, під час якої Володимир Петрук - помічник народного депутата України Сергія Лабазюка привітав афганців не лише словами вдячності, а й цінними подарунками.

«Низький уклін Вам за мужність, проявлену під час проходження служби в різних куточках світу. Ви ніколи не залишалися осторонь подій в державі, і коли  військові дії розпочалися на сході України, ваші побратими добровільно пішли в горнило війни, аби підтримати та допомогти молодим хлопцям», - відмітив Володимир Петрук.

За доброю традицією, фонд профінансував поминальні обіди за побратимами Волочиській та Хмельницькій районним спілкам афганців, що відбулися одразу після урочистостей.

Захист прав та інтересів афганців завжди в полі уваги благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч». Так, нещодавно у Волочиську відбувся турнір з футзалу серед команд навчальних закладів. Щороку ці змагання організовує районна спілка афганців в знак пам’яті свого загиблого побратима Владислава Войцехівського за фінансової підтримки благодійного фонду «Ми поруч» та народного обранця.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up