“Україна має видобувати власний дешевий газ”, - Олег Ляшко відвідав Теофіпольську енергетичну компанію (прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка)

“Україна має видобувати власний дешевий газ”, - Олег Ляшко відвідав Теофіпольську енергетичну компанію (прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка)

Лідер Радикальної партії завітав до Теофіполя. В місті працює потужна енергетична компанія, яка займається виробництвом електроенергії. “Теофіпольська енергетична компанія” відома своєю унікальною технологією видобутку біогазу, який потім переробляють в електроенергію. Як сировину на підприємстві використовують жом цукрового заводу, відходи сільськогосподарських підприємств, силос.

Олег Ляшко переконаний, що саме в такі підприємства потрібно вкладати кошти. Лідер РПЛ стверджує, що маючи такий потенціал, Україна зможе сама себе обслуговувати газом та електроенергією. За словами депутата, розвиток української промисловості - це шлях до самостійності та незалежності країни.

  • Ось і альтернатива дорогому газу. Ми не повинні платити шалені гроші та випрошувати подачки в сусідів. Україна спроможна самостійно забезпечити себе газом. Якщо такі підприємства працюватимуть в кожному районі, то купувати газ будуть у нас. Плюс, це величезний внесок в екологію. Біогаз не шкідливий, бо вироблений з органічних речовин.

По технології і масштабності, дана станція є однією з найбільших у Європі.

ТЕК виробляє 15 МВт/год, в той час як весь Теофіпольський район в години пік споживає біля 5 МВт/год. На сьогодні, станція може спокійно обслуговувати електороенергією кілька районів Хмельницької області. Підприємство повністю забезпечене сировиною і працює постійно та безперебійно.

  • Чому ніхто нічого не робить для того, щоб мати альтернативу російському чи будь-якому іншому газу. Відповідь дуже проста, бо не хочуть ламати свої ж корупційні схеми. Всі, хто сидить на газові трубі - мають мільярдні рахунки в офшорах. Тому закуповують імпортний газ, а людям продають його в 10 разів дорожче ніж він насправді коштує. І різницю собі в карман кладуть.

Теофіпольська енергетична компанія була заснована в 2016 році. Буквально за рік вона вже на повну включилася в роботу. На даному етапі, з дозволу державного підприємства “Енергоринок” ТЕК продає в електромережу 5,3 МВт електроенергії по зеленому тарифу. За прогнозами директора підприємства Олега Кушнірука, станція повністю окупить себе вже за 5 років.

Як майбутній президент, Олег Ляшко налаштований фінансово сприяти нарощенню потенціалу власного видобутку органічного газу.

  • Я зміню цю політику, ми знизимо податки, дамо дешеві кредитні ресурси, зелений тариф не до 2030 року, а вічно буде діяти для того, щоб так само як в Китаї, у нас було 15 мільйонів цих станцій. Хай хоча б 15 тисяч на Україну буде і це уже можливість відмовитися від імпортного палива. А газ власного виробництва спрямувати на потреби житлово-комунального господарства по оптовій ціні ,а не по грабіжницькій, яка є сьогодні.

Лідер РПЛ наголосив на тому, що сприятиме розвитку української промисловості. Олег Ляшко вважає, що чим більше таких підприємств буде в Україні, тим сильнішою буде наша держава. А сильна держава - це благополуччя її народу. Лише сильну державу поважають на міжнародному рівні. Досягнути мети можна знизивши тарифи на газ та електроенергію, переконаний депутат.

  • Підвищення цін на газ для промисловості, яке ми спостерігаємо зараз, це фактично її банкрутство, скорочення робочих місць, зменшення зарплат людей. А підвищення цін на газ для громадян - це грабунок серед білого дня. Влада латає дірки в бюджеті за рахунок малозабезпечених. І ще й брешуть, що субсидіями поможуть. Обіцяв пан, що кожуха дасть - отак субсидію вони дадуть. Ніхто нічого не дасть, тому треба радикально змінити цю політику. Станцій по виготовленню альтернативних видів палива має бути більше, як і видобутку власного газу. Тоді це дасть можливість знизити ціни на тепло.

Олег Ляшко наголосив на тому, що завдання держави максимально допомагати та розвивати такі підприємства. Теофіпольська енергетична компанія - це приклад для всієї України, приклад для держави, як можна видобувати дешевий газ.

  • Коли нам влада каже, що не має альтернативи і ми можемо лише купувати газ по німецькій ціні, то я вам скажу, що альтернатива є - і вона ось тут. Чим більше ми будемо видобувати власного газу, тим доступнішим він буде для простих людей. Собівартість цього газу 1000 гривень за 1000 кубів. А не ті космічні суми, які ми маємо зараз.

Лідер РПЛ зазначив, що при правильній державній політиці можна забезпечити країну дешевим газом власного видобутку. Необхідно лише створити умови для виробників, надати податкові стимули та можливість розвиватися.

  • Не потрібно створювати робочі місця нашим конкурентам. На даний момент влада не може усвідомити, що треба для України. Чому в Теофіполі можуть це усвідомити, а в уряді - ні. В Україні всього 8 таких підприємств. Я не бачу проблеми в тому, щоб зробити їх 8000, як мінімум. Єдина проблема - в небажанні держави дати людям дешевий доступний газ.

Сьогодні в Україні є міста, які повністю відключенні від газу. При цьому сума їхньої заборгованості менша за суму премії, яку собі виписали керівники Нафтогазу, повідомив Олег Ляшко. Політик запевняє, що будівництво таких станцій як Теофіпольська відкриє нові можливості для України та дозволить простим людям працювати на своїй землі за гідну зарплату та жити в теплих квартирах, не боячись рахунків за тепло.

  • Я повідбиваю ті руки, які лізуть до кишень простих українців. Хай в свої лізуть, в них там більше ніж в усіх українців разом взятих. Хіба це можна, щоб мільйони людей стали заручниками премій керівництва Нафтогазу. Вони вже ті премії у Ліхтенштейн та Америку повиводили, а жителі Сміли, Кривого Рогу, Шостки, Шепетівки сидять без тепла і газу, і мерзнуть діти. Так не має бути, пора міняти цю систему, і цю влада, яка грабує простий народ, - наголосив Лідер РПЛ Олег Ляшко.

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up