За крок до ЄС: що впливає на конкурентоспроможність української продукції?(пресслужба С.Лабазюка)

За крок до ЄС: що впливає на конкурентоспроможність української продукції?(пресслужба С.Лабазюка)

Українська продукції (зерно, продукти харчування чи продукт переробки тощо) готова до експорту в Європейський Союз. Ще в довоєнний час наша держава успішно продавала вітчизняну продукцію, проте з отриманням статусу кандидата на вступ до ЄС можливості для нарощування експорту збільшилися.

Таку думку в телемарафоні «Єдині новини» на ТСН висловив народний депутат України, член політичної партії «За Майбутнє» Сергій Лабазюк.

«Так, наш український продукт не тільки конкурентоспроможний - експорт до Європи в нас був і до війни. Вагомий для нас плюс сьогодні - відміна квотування на один рік. Уряд разом з іноземними партнерами досягне домовленостей по співпраці», - заявив нардеп.

За словами парламентаря, для збільшення об’ємів експорту до європейських країн нам вже сьогодні потрібно зробити два важливих кроки: сертифікувати українське виробництво (привести у відповідність до норм ЄС) та модернізувати підприємства з виходом на нові параметри роботи. Цей процес потребує інвестицій та часу, запевняє Лабазюк.

«Одразу хочу зауважити - цей шлях не є швидким. Сертифікація продукції може зайняти мінімум 6 місяців - два-три етапи з приїздом європейських спеціалістів. Та важливо розуміти - попри зелено світло на експорт, Європа залишається прагматичною і захищатиме свої ринки», - повідомляє Лабазюк.

В будь-якому випадку нас це не повинно лякати, а навпаки - стимулювати бізнес переходити на євростандарти та тяжіти до переробки, підсумував нардеп.

keyboard_arrow_up