Чому DozoR City неправильно показує рух транспорту у Хмельницькому

Чому DozoR City неправильно показує рух транспорту у Хмельницькому
  • Вже другий рік хмельничани можуть відслідковувати міський транспорт у режимі онлайн.
  • DozoR City відображає міські тролейбуси, маршрутки і автобуси.
  • Та останнім часом реальний рух транспорту значно відрізняється від того, що показує програма
  • Чому так, дізнавались журналісти vsim.ua.

Вже два роки стежити за міським транспортом можна за допомогою додатка DozoR City або на сайті city.dozor.tech. Програма працює за допомогою GPS-навігації, що встановлена у багатьох маршрутках і тролейбусах міста. Втім, останнім часом реальність не співпадає із тим, що показує екран смартфона. 

Відслідкувати транспорт за допомогою DozoR City  вирішили журналісти vsim.ua. Для прикладу ми обрали такі маршрутки: №25, №30 і №39. А також тролейбуси №11А і №8А. Кольоровими смугами на карті позначений маршрут, якого має дотримуватись транспорт. Та от додаток показує інше. Кожен номер транспорту, що ми обрали, має мінімум одну машину, що їде поза позначеною лінією. Тобто перебуває не на гілці свого маршруту. Причина на те є. І тягнеться вона з 2011 року.

Відео дня

 

 

Чому рух транспорту не відповідає реальності

ТОВ “Дозор Україна” працює із хмельницьким транспортом вже два роки. За транспортом вона стежить за допомогою спеціальних трекерів, встановлених у громадському транспорті. А з’являтися такі пристрої у маршрутках і автобусах Хмельницького, за словами в.о. начальника управління траспорту і зв’язку міськради, почали ще у 2011 році. Їх замінили пристрої від ТОВ “Дозор Україна”, якими сьогодні облаштовані маршрутки і тролейбуси. Як повідомив Сергій Шепурев, змінити старе обладнання на нове можливо, але не у всьому транспорті.

  • Ми працюємо із трекерами старих компаній, які підлягають ремонту. Однак ті пристрої, які переобладнати неможливо, ми відповідно і не перепрошиваємо. Є ще один  варіант як відновити їх роботу. Для цього потрібні ключі до пристроїв. Їх мають надати компанії із якими ми працювали раніше. Проте наразі вони не функціонують, тому й надати їх нам не можуть - пояснює Сергій Шепурев.

Кожен трекер, якими облаштовані машини, коштує близько трьох тисяч гривень. Як повідомив Сергій Шепурев, наразі у Хмельницькому вони є у 80% міського транспорту. 

Та от серед перевізників є й такі, що DozoR City зовсім не відображає. Мова йде про автобуси №21 і №22. Як пояснив заступник міського голови Андрій Бондаренко, їх програма не показує через технічні несправності, які невдовзі обіцяють виправити. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Yura

    Условие которые выставляют для получения (постановки)на маршрут  буса предусматривают само собой трекер. А то что он не работает должны следить перевозчики. За графики,рыночные дни , грязь в бусах,нарушение пдд я молчу. Я готов платить и 10грн но!!!!!!-чистота, график, вежливость водителя,Безопасность!!!! А так власти вводя вечерний тариф 6грн.стимулируют перевозчиков не сходить с маршрута рано!!! Бред. Есть график-будь добр. Где статистика до и после введения 6грн. ??? Что поменялось????? Может стимулируйте меня ездить и платите по 1грн за поездку в ср*но грязных бусах. Достало. Вранье. Отписки.
  • Протас

    Немає порядку з громадським транспортом. Графік не відповідає/ трекери або відключені, або зафіксовані на одні маршрути, а їдуть по іншим/ замість громадського транспорту переобладнані вантажівки/ їздять маршрутки брудніі з слідами іржі. Міській владі діла до того нема!
  • Katerina Surkova

    24а съезжает по маршруту N24, тоже хорошо, когда видишь, что маршрутка уже почти на подъезде, но под носом сворачивает на мост по Свободе...
  • Helen Androschuk

    19 ходить раз на півроку, заради цього маршруту і завантажили цей додаток, але на жаль його немає у ньому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up