В Україні змінять правила отримання посвідчення водія: подробиці

В Україні змінять правила отримання посвідчення водія: подробиці
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Впроваджені зміни мають забезпечити максимальну чесність і прозорість процедури складання іспитів.

Для українців, які навчаються в автошколі та хочуть отримати водійське посвідчення, зміняться деякі правила складання іспитів.

Про це інформують в Головному сервісному центрі МВС.

Зміни, перш за все, стосуватимуться саме процедури складання теоретичних і практичних іспитів.

Відео дня

Зокрема: 

  • упродовж усього часу складання теоретичного іспиту відбуватиметься відео-, аудіозапис не лише особи та рухів її рук, а й екзаменатора та його дій;
  • під час теоретичного іспиту також відбуватиметься відеозапис усієї площі екзаменаційного класу та екрана монітора робочого місця, на якому особа складає іспит;
  • технічно документуватиметься вся процедура складання іспиту з водіння. Фіксуватимуть на аудіо та відео не лише учня та екзаменатора, а й усі їхні дії, включаючи рухи рук та ніг;
  • вестиметься відео- та аудіозапис дорожньої обстановки попереду і, якщо дозволяє конструкція, позаду транспортного засобу, на якому приймається практичний іспит.

«Для такої комплексної фіксації використовуватиметься надсучасний технічний комплекс, який вже проходить тестування, - зазначають правоохоронці. -  До кінця року планується обладнати такою технікою майже 150 автомобілів».

Окрім цього, планують

  • збільшити термін, під час якого особа може отримати відеофайл з процедури складання іспиту для оскарження результатів.
  • скасувати кількість спроб для складання практичних іспитів.

«Станом на сьогодні, якщо особа тричі не склала практичний іспит – вона проходить повторну перепідготовку з практичного керування транспортним засобом і знову має три спроби, - додають у ГСЦ МВС. - Якщо ж відповідну норму закону буде прийнято, учень, який не склав теоретичний іспит з першого разу, зможе складати його повторно через 10 календарних днів. Така ж ситуація буде й з практичним іспитом».

Про скорочення кількості навчальних закладів чи інструкторів, наголошують в МВС, мова не йде. Усі зміни направлені на максимальну відкритість процедури отримання посвідчення водія та унеможливлення спекуляцій під час складання та приймання іспитів.

Нагадаємо, в Україні змінили правила купівлі-продажу авто.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up