Літо, валіза, Європа: що кажуть хмельничани про безвіз

Літо, валіза, Європа: що кажуть хмельничани про безвіз
  • Європейський парламент нарешті проголосував за безвізовий режим для українців.
  • Політики кажуть, перші поїздки стануть можливі вже з червня.
  • Журналісти vsim.ua запитали хмельничан, чи вплине безвіз на їхнє життя та чи планують поїздку до Європи.

Квітень почався не з жартів. 6 квітня Європейський парламент підтримав пропозицію про надання Україні безвізового режиму із країнами ЄС. Тепер «безвіз» для України ще має схвалити Рада Євросоюзу – інший законодавчий орган організації. Очікується, що нові правила для українців набудуть чинності вже на початку літа цього року.

Позитивне рішення про безвізовий режим дасть можливість подорожувати українцям у Європу без віз. Що про це кажуть хмельничани, чи зміниться відтепер їхнє життя та чи планують їздити за кордон, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Олександр Мантур, 28 років, водій

Відео дня

- Спочатку, нехай приймуть. Щодо виїзду, то планую на заробітки їхати, але безвіз тут не поможе, так як потрібно отримати робочу візу. А для туристів, так краще і легше. Захотів і поїхав. Так само шопінг, зібрались з друзями і на пару днів махнулись. Якщо відкриються кордони, то повинні здешевшати продукти і речі. Але нашим виробникам стане важче. Но, наскільки мені відомо, для виїзду буде потрібен той ж пакет документів, що і зараз. Тому, 50/50.

Алла Войталюк, 37 років, директор школи

- Я ставлюсь до введення безвізу позитивно! Син старший вже має паспорт і планує тур по Європі. Я сину після перемоги в олімпіаді дарувала поїздку по Європі. Він був у Парижі і в Кракові. Також був в Чехії та Німеччині. Таким чином хотіла зацікавити для подальшого навчання в Європі. А він хоче вчитися в інституті Богомольця (Київ). Але влітку, після вступу у ВНЗ, хоче ще побачити кілька міст. То ми тільки за таке «нововведення». 

Андрій Бортнянський, 21 рік, артист хору

- До введення безвізового режиму я відношусь дуже позитивно. Плануємо поїхати до друзів у Польшу. Хоча особливо моє життя ніяк не зміниться. Але тепер буде легше подорожувати! На жаль, безвіз не дає можливості працювати легально, але дає можливість їздити на конкурси та фестивалі, не витрачаючись на візи і послуги.

 

Юрій Білоусов, 41 рік, професор права

- Думаю, що введення безвізу - це гарне рішення. Поїздки до Європи стануть більш ймовірними. Особисто моє життя зміниться в частині розуміння того, що ми йдемо у правильному напрямку. Це лише початок. Дружина дуже хоче знову побувати у Німеччині. Хоче й нам показати. Із входженням лоукостів буде достатньо нормальним короткострокове відвідування того чи іншого європейського міста.

Євген Хоптинський, 33 роки, фотогграф

- Єдиним питанням буде чи робити знову візу чи зачекати до червня. Бо недавно закінчилась шенгенська віза на 2 роки. Раніше не було проблемою отримати візу. Але то коштувало трохи грошей (35 евро + послуга візового центру) - а коли буде безвіз - то не потрібно буде витрачати ці кошти + хвилюватись "до коли в мене віза". Особисто моє рішення - не зміниться.

 

Коментарі (1)
  • Леонид Наседкин

    Помечтать можно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up