Як вибрати і як пити абсент (новини компаній)

Як вибрати і як пити абсент (новини компаній)

Абсент пережив репутацію магічного зілля, легального галюциногена, напою натхнення для творчих людей. Сьогодні у барній індустрії його сприймають як класичний алкоголь із багатою історією. Він дуже міцний і відрізняється характерним смаком. 

Перш ніж вибрати й купити абсент, варто ознайомитися з його особливостями. У статті розповімо, що входить у його склад і підкажемо цікаві поєднання.

Де купити абсент

Купувати будь-який алкоголь потрібно тільки у перевірених постачальників, інакше можна натрапити на підробку. Зупиніться на напої із вмістом спирту 45–70%. За вищим градусом алкоголю часто приховують низьку якість. Для створення хорошого абсенту використовують найкращі інгредієнти:

  1. зерновий спирт категорії «люкс»;
  2. натуральні пряні трави, а не есенції;
  3. чисту артезіанську воду.

Якщо напій «отруйного» зеленого кольору, значить, під час виготовлення додано барвники. Абсент може бути зеленуватим, прозорим, жовтуватим і навіть помаранчевим. Його колір визначають трави:

  1. полин;
  2. фенхель;
  3. лакриця;
  4. аніс;
  5. меліса;
  6. коріандр;
  7. перцева м'ята.

Якщо в абсент доданий гібіскус, напій набуває рожевого або червоного відтінку. Це теж норма для нього. Традиційні країни-виробники абсенту — це Швейцарія та Франція. Але жодних регіональних обмежень немає, і алкоголь може бути створений у будь-якому куточку світу. Купити абсент найкращих виробників пропонує маркет алкогольних штук MAUDAU.

Як пити абсент

Бармени пропонують такі варіанти подачі:

  1. По-французьки. Французький абсент міцний і гіркуватий, тому його розбавляють і підсолоджують перед подачею. Влийте абсент у келих, зверху покладіть ложку з кубиком цукру. Залиште на цукрі кілька крапель крижаної води. Зачекайте кілька хвилин до повного розчинення цукру. Вилийте сироп у келих. Долийте води. Дочекайтеся, поки осад опуститься на дно.
  2. Чеський метод. Влийте абсент у келих. Покладіть цукор у ложку і налийте трохи алкоголю зверху, щоб просочити рафінад. Підпаліть цукор на хвилину до появи у ложці карамелі. Погасіть вогонь крижаною водою, опустіть цукор в абсент, перемішайте.
  3. Келих у келиху. Поставте шот з абсентом у ширший келих. Влийте в ємність холодну воду, поки великий келих не заповниться до країв. Приберіть шот. Пийте абсент із більшого келиха.
  4. Зворотна тяга. Заповніть шот на три чверті абсентом. Підпаліть запальничкою. Через високий вміст алкоголю напій яскраво спалахне. Не дозволяйте йому горіти довго. Достатньо кількох секунд. Погасіть полум'я блюдцем. Напій готовий до вживання.
  5. З льодом. Цей спосіб трохи зменшить міцність алкоголю. Пропорції за смаком.
  6. У десерті. Абсент можна використовувати в кулінарії. Наприклад, додати трохи у вершки під час приготування крем-брюле або морозива. Висока міцність та ароматичність спиртного змінять смак звичних ласощів.

Тепер ви знаєте, як правильно пити абсент. З шести варіантів ви точно знайдете спосіб, який підійде вам.

keyboard_arrow_up