Юні поети і прозаїки зачитали свої твори на презентації альманаху «Lithium»

Юні поети і прозаїки зачитали свої твори на презентації альманаху «Lithium»
До дня слов'янської писемності і культури в вищому професійному училищі №25 відбулася перша презентація літературно-художнього альманаху «Lithium». На свято завітали автори, бібліотекарі, вчителі і поціновувачі літературного слова.

- Легко писати автору тоді, коли знаєш, що будеш почутий. І твої твори не будуть залишені поза увагою, а знайдуть відгомін у серці когось, - звернулася до присутніх співредактор альманаху Лілія Стасюк.
Дівчина зробила короткий екскурс в історію і розповіла глядачам про три номери альманаху, які випустити цього року і авторів, які надрукували свої твори у ньому.

 

Відео дня
>Представник педагогічного колективу Анатолій Радченко дякує Дмитру Моцпану і Лілії Стасюк створення альманаху
Перший номер літературно-художнього альманаху побачив світ 5 лютого 2011. В ньому представлені роботи 49 авторів з 9 областей України і 1 автора із США.
Другий номер вийшов друком 19 березня 2011 року. В ньому представлені роботи 53 авторів з 20 областей України, одного автора із США і Франції.
Третій номер був готовий 22 травня 2011 року. В ньому взяли участь 46 авторів і з 15 областей України, автори з Португалії і США.

Анжела Пампурак розповідає, що почала писати вірші ще в дитинстві
Презентував альманах і сам ініціатор його створення — Дмитро Моцпан.
- Працюючи вже не перший рік в літературному середовищі я зіштовхнувся з проблемою - молоді автори не можуть реалізувати свій потенціал. Багато років я виношував ідею щодо друку поезії і прози, поки вони не вилилися в ось такий всеукраїнський альманах. Багато хто запитує мене, чому така назва - «Lithium». Ще в 19 столітті найлегшим металом був літіум. Він використовувався у медицині для виведення людини з депресії. І я вірю, що наш альманах зможе вивести людей з духовної кризи, - каже редактор Дмитро Моцпан.
Автори альманаху долучилися до презентації. На сцену запросили постійного автора Анжелу Пампурак.
- Я — не янгол, хоч дав бог душі крила. І у мріях, і снах я лечу в небеса. Я — не янгол, що мріє і плче, що вірить в дива, - зачитала свої вірші Анжела.

Анастасія Загорійчук зачитує свої вірші


Після юної поетеси на сцені ділилися своїми переживаннями і зачитували вірші, уривки з роману Ілля Горобець, Вікторія Рошетник, Марія Лабар, Крістіна Журавльова, Анастасія Загорійчук, Дмитро Мельник.
Після цього Лілія Стасюк зробила сюрприз редактору альманаху Дмитру Моцпану.
- Зовсім недавно виявилося, що ми з Дмитром навчалися в одній школі. Тому на презентацію я запросила наших викладачів української і зарубіжної мови та літератури, - сказала Ліля.
Вчителі піднялися на сцену і щиро привітали своїх учнів. Свято завершилася врученням дипломів авторам.
Всі три випуски альманаху можна придбати в магазині «Книжковий світ».

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Молодці))) Хотів би і свої твори зачитати та кілометри заважають... еххх)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up