Державні посади повинні займати не бізнесмени!

Державні посади повинні займати не бізнесмени!
До Хмельницького завітав лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Політик спілкувався з місцевими жителями, зокрема з підприємцями на речовому ринку. Обговорювали питання економіки, політики, згадали про Майдан й про втрату Криму.

- Я бачу тут деякі знайомі обличчя, які я бачив на Майдані, - такими словами розпочав свою розмову з подолянами кандидат в Президенти Анатолій Гриценко. - Спасибі всім за те, що ми зробили таку велику справу, банда там вже десь поховалася, Інтерпол їх розшукує…

Люди, яких зібралося чимало, активно спілкувалися з політиком, ставили свої запитання. Розмова йшла легко, відчувалася відкритість з обох сторін.

Анатолію Степановичу, яке Ваше ставлення до того, що багато посадовців, політиків поєднують бізнес та владу?

Відео дня
> - Я думаю, ми ще не всі винесли уроки з правління Януковича. Бізнес і влада. Крупний бізнес – крупна влада, і крупна проблема. Нам розказувала команда Януковича, Клюєва, Колеснікова,  що ми вміємо створювати робочі місця,  ми будуємо підприємства, всі будуть працювати, навіть оті заробітчани  які повернуться з Португалії, з Сибіру, всі будуть «класно» жити в щасливій країні. Чим завершилися правління мільярдерів при владі? Вони всі повтікали з тими ж мільярдами з нашими, вони з самі їх не заробили. Бо то державний бюджет,  всі люди склали свої податки до купи. Всім ясно, чим завершується президент – мільярдер, - зауважив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. -Я бачив мільярдерів в уряді Януковича, я бачив «космічного» мера Черновецького, бачив інших губернаторів на Донеччині - нічим добрим не закінчилося. Можна переписати свої статки на якийсь фонд, тещу, тестя, але це все одно випливе. Тому державні посади повинні займати люди, які не мають бізнесу. Які виконують функції в інтересах 45-ти мільйонів, а не власної корпорації чи підприємства, - зазначив кандидат в Президенти Анатолій Гриценко. -. Я проїхав всю країну і бачив, як на рівні області, на рівні району та й в Києві знову все ті ж знайомі обличчя прориваються до влади. Люстрація чи очищення влади не пройшли. Починаючи з силовиків, прокурорів, суддів, безконтрольних органів, які тихенько приходять й лякають. Запитую в підприємців, що змінилося принципово. Ну так трошки корупції менше, але не через те, що це  політика, а, скоріше, від безтолковості. Принципово якісних змін не відбулося. Але за цей час інші важливі речі відбулися, на жаль, негативні.

Якою, на Вашу думку, повинна бути влада?

- Влада повинна бути людяною, Майдан цього хотів, він не хотів, щоб влада знову зачинилася, закрилася беркутами і парканами і робила далі свою брудну справу, тому я повторюся – Майдан ще не завершений, - сказав політикМайдан не був проти Януковича, Майдан був за себе, за свої права, за свою гідність. Будь-яку владу треба тримати за горло, по-іншому не буває. 

Чи можна було захистити Крим від Росії? Яка Ваша думка?

- Треба було захистити, просто не було кому приймати рішення та віддавати накази і відповідно їх виконувати. Я вважаю, це зрада. За це треба відповідати, такі речі прощати не можна, тому що наслідком стала втрата Криму, 2,5 мільйона людей, території, де можна було розмістити кілька європейських держав. Там і нафта, і газ, і все решта. Зараз здають Схід, ця влада здає. Зараз ви бачите, що пішли ті фейкові референдуми, інші ласощі по типу Криму. 

Що на Вашу думку необхідно зробити першочергово після виборів Президента?

- Після завершення президентських виборів необхідні дострокові парламентські та місцеві. Необхідно просто зачистити геть усе, отих всіх “попандополів”, які перефарбувалися, які при будь-якій  владі викручуються. Обрати з-поміж себе тих людей, які гідно керуватимуть містом, майном, контрольними органами. Я це робитиму в Києві, ви це робіть в Хмельницькому. Ті люди, які приїхали з інших міст, також там робіть, на місцях. Шанс такий є - нормальний, спокійний, мирний.

Чи будуть вибори у травні прозорими?

- Такого хамства, як було раніше, не буде точно. Чи будуть у когось бажання фальшувати? Будуть. В кого саме, я прізвища називати не буду. Для  того, аби не було ніяких зазіхань  на голос кожного, ми так само, як і інші, сформували виборчі комісії, будуть спостерігачі. Давайте кожен пройде свій шлях. Що таке виборча дільниця в мікрорайоні, в селі? Один одного всі знають. Там сидить, як правило, медсестра чи вчителька, колишній військовий, студент. Якщо ви не дозволите, ніхто не вкраде голос, а якщо вкраде, то отримає «по голові», як і попередня влада. Не треба думати, хто прохідний, а хто ні. Ще тільки перегони почались, а Порошенко оголосив, що він перемагає у першому турі. Але моя мама, їй 78 років, послухала й каже: «А чого це хтось так вирішив?  Чого це нам не дають вибору? А ми підемо і у містечку Ватутіно іншого оберемо». Люди повинні думати, тому що це на п’ять років, і від цього залежить спокій. Тому 25 травня візьміть з собою рідних, дорослих дітей і вперед, скористайтеся шансом відповідально, тоді все буде в порядку. Необхідно набратися терпіння, зачинити своє господарство й прийти проголосувати. Проголосувати чесно – так, щоб потім не соромно було за свій вибір.

 

 

 

 

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up