За політику на стовпах кандидатів у Хмельницькому не штрафують. Поки що

За політику на стовпах кандидатів у Хмельницькому не штрафують. Поки що
Ще перед початком передвиборчої кампанії міськвиконком визначив 27 місць, де можуть розміщувати свою рекламу кандидатам у мери та депутати. Та спеціально призначеними стендами, як показує практика, просто не користуються. Попри дуже широкий вибір носіїв, під час виборчих перегонів штаби кандидатів клеять плакати та листівки на стовпах.

За подібне мають карати штрафами від 850 до 1700 гривень. Та жоден із порушників, а таких чимало, ні копійки не сплатив. 

- Наші працівники постійно контролюють те, аби агітаційні матеріали не розміщували у невстановлених місцях. Ми вже виявили чимало порушень. Поки попереджуємо недобросовісних агітаторів, - розповіла «ВСІМ» заступник начальника управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Наталія Фурман. – Ми не можемо просто взяти і оштрафувати всіх. Потрібно або впіймати «на гарячому», або звернутися до керівника передвиборчого штабу і вже тоді складати адмінпротокл. Якщо наших закликів не порушувати правила агітації не почують, від попереджень ми перейдемо до покарань. 

А «карати» насправді є кого. Якщо ще два тижні тому кандидатам вистачало реклами на бордах та сітілайтах, то сьогодні вони завішали усе місто невеликими листівками із своїми фотографіями.

Одним із перших «засвітився» кандидат у мери Хмельницького Костянтин Чернилевський. Листівки із його зображенням почали з’являтися майже на кожному стовпі в центрі міста. Наступними «прокинулися» агітатори партій «За конкретні справи» та «Народного контролю». Не відстає від них кандидатка у мери Валентина Немерюк. У  перегони включилися й інші: «Аграрна партія України», «Свобода» із Олександром Симчишиним та інші. Всі вони, схоже, так сильно хочуть здобути бажані голоси, що не зважають на закон.

Відео дня

- Чим ближче до дня проведення голосування, тим більше агітматеріалів прикрашають місто. Спочатку наші кандидати вели себе в цьому плані не так активно. Та й на правила ведення агітації звертають увагу не всі, - розповів «ВСІМ» координатор Громадянської мережі ОПОРА у Хмельницькій області Андрій Попик. 

Читайте також: У Хмельницькому за кандидатів від партії «За конкретні справи» агітують в приміщенні комунального закладу

За спостереженнями «ВСІМ», найбільше листівок у центрі міста розклеїла «Свобода». Деякі з них розміщені навіть при вході до навчальних закладів. Не відстає за кількістю і тимчасово виконуючий обов’язки міського голови. Дещо менші за розміром листівки із Чернилевським розміщені майже на кожному стовпі поблизу зупинок громадського транспорту в центрі.   

Для тих кандидатів, які не в курсі, де можна розміщувати свою рекламу, нагадаємо про список місць, які визначили у міськвиконкомі: 

 - вул. Гагаріна,7 (біля обласної філармонії),

 - вул. Кам’янецька, 50 (на зупинці громадського транспорту «Торговий центр «Либідь - Плаза»),

 - вул. Проскурівська, 4/3 (біля торгівельного центру «Дитячий світ»),

 - вул. Проскурівська, 17 (біля філії ПАТ КБ «Приватбанк»),

 - вул. Проскурівська, 40 (біля кінотеатру ім. Т.Г.Шевченка),

 - вул. Шевченка (на зупинці «Залізничний вокзал» (напрям руху в центр міста),

 - вул. Свободи, 1-а, (біля спортивно-оздоровчого комплексу «СВ»),

 - прос. Миру, 99 (біля приміщення інституту імені Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Володимира Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом»),

 - вул. Зарічанська, 40,

 - вул. Зарічанська, 16,

 - вул. П. Мирного, 31 (біля житлово-експлуатаційної контори № 7),

 - вул. П. Мирного, 28 (біля тролейбусної зупинки «Озерна»),

 - вул. Курчатова (біля тролейбусної зупинки «Олімпійська»),

 - вул. Будівельників, 27 (біля спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Хмельницькліфт»),

 - вул. Курчатова, 90 (біля спортивно-культурного центру «Плоскирів»),

 - вул. Гастелло, 12 (біля магазину «Вопак»),

 - вул. Купріна, 61 (біля житлово-експлуатаційної контори № 5),

 - вул. Інститутська, 11 (біля 4-го корпусу Хмельницького національного університету),

 - вул. Тернопільська, 17 (біля ДП «Новатор»),

 - вул. Львівське шосе (біля центрального входу на речовий ринок Хмельницького міського споживчого товариства «Кооператор»),

 - вул. Майборського, 16 (біля міської поліклініки № 3),

 - вул. Кам’янецька, 164 (біля спеціалізованої загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 19 імені академіка Михайла Павловського),

 - перехрестя вул. Трудової і Вінницького шосе (біля автовокзалу № 1),

 - вул. Профспілкова, 110 (біля комітету самоорганізації населення мікрорайону Лезневе),

 - вул. Карбишева, 1 (біля клубу мікрорайону Книжківці),

 - вул. Шевченка, 55 (на зупинці громадського транспорту «Міська лікарня» (напрям руху в центр міста),

 - вул. Вінницька, 57 (біля магазину «Економ»).


Ще однією вимого для чесної боротьби за омріяне місце мера чи депутата є те, що один з примірників кожного агітаційного матеріалу, виготовленого за кошти власного передвиборчого фонду, повинні віднести до виборчої комісії. Тобто, контролюючий орган має переконатися у тому, що їх вміст не суперечить закону. 
Біля пішохідного переходу неподалік філармонії 

Листівки та плакати розвішують не лише на стовпах, будинках, а й на придорожніх  парканах. Як пояснили «ВСІМ» в Державтоінспекції у Хмельницькій області, агітатори мають отримати попереднє погодження в правоохоронців, якщо ці плакати розміщуються біля зупинок чи пішохідних переходів. Чи зробили це представники хоча б однієї політсили, міліціонери поки що не кажуть. Журналісти надіслали на управління запит.  З відповіддю правоохоронців обов’язково ознайомимо читачів.  Слідкуйте за оновленнями разом із «ВІСМ».

Агітка при вході НВК№4, що на Виставці

Читайте також:  На крісло мера Хмельницького претендує 14 кандидатів, до міської ради хоче 19 політичних сил

У Хмельницьку облраду балотуються 11 голів державних адміністрацій: 10 йдуть від БПП, один – від Гереги

Кандидати у Хмельницьку міськраду: хто вони

Коментарі (4)
  • Анонім

    свині рвуться до головного корита і при цьому й далі плюють на людей
  • Анонім

    про що можна говорити, якщо виконуючий обов'язки міського голови Чернілевський грубо порушує правила благоустрою. Заклеїли всі стовби, стіни на будинках, поклеїли на офісах, пофарбованих. Це повна зневага до людей, які живуть в місті. Так пнеться в мери, що плював на всіх.
  • Анонім

    Ага, бо ттільки наші не вихованістю свожю все доводять
  • Анонім

    тільки українськи політики вміють нагадити ще до того, як прийшли до влади. а прибирати то не їм і не за їх кошти. все робитиметься за бюджетні кошти і руками простих людей, які роками чекатимуть позитивних змін від того, за кого проголосували. а роблять ці халуї все тільки перед виборами. хтось борщем годує чи яблуками та пиріжками. а хтось типу взявся за ремонт доіг та вулиць. використання адмінресурсу та користування положенням від лисого пня? - та ні. це все планувалося. я прийду до влади то стане ще краще. одні емоції. важко описати негативне ставлення до ВСІХ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up