Унікальний посуд та стародавні споруди. У Сатанові археологи відкопали багато "скарбів"

Унікальний посуд та стародавні споруди.  У Сатанові археологи відкопали багато "скарбів"
  • У містечку в Городоцькому районі продовжують проводити розкопки.
  • Археологи дослідили вже відомі ділянки та декілька нових.
  • Знайшли багато цікавого: залишки споруд, будинків, унікальний посу.

В серпні цього року у Сатанові Городоцького району розпочали чергові археологічні розкопки. Експедиція дослідила територію місцевого замку та ділянку біля середньовічної синагоги. Нещодавно дослідники завершили роботи. Про це повідомляють на інформаційному порталі "Наш Городок". 

Археологи знайшли фундамент невідомої споруди. Його поки що не досліджували. Вважають, що це може бути фрагмент якоїсь будівлі, чи залишки зовнішнього муру замку. 

Також дослідники повідомили, що виявили залишки давньоруського поселення.  Розкопали залишки старого будинку. Знайшли фрагменти ліпної кераміки, які виготовляли без гончарного круга. 

Відео дня

Серед цьогорічних знахідок виявили кілька унікальних. Знайшли фрагменти оздобленого горщика та дві посудини. Дослідники зазначили, що  такий посуд раніше ніхто не знаходив. Швидше за все, це продукція якогось із місцевих гончарних центрів.

Як зауважили дослідники, можливо, що на цій території колись було не просте поселення, а досить значне городише. Також знахідки можуть спростувати і дату заснування містечка. А це в свою чергу світчить, що містечко старіше ніж вважають. 

 

 

 

 

 

 

Коментарі (1)
  • Филомена Макарова

    Жалко что одни черепки остались. Старинные предметы быта очень о многом могут рассказать, плюс они оригинальны и с натуральных материалов. На Виолити и других ауках их продают по приличной цене
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up