190 штрафів виписали хмельницькі інспектори з паркування від початку квітня

190 штрафів виписали хмельницькі інспектори з паркування від початку квітня
  • Інспектори управління транспорту і зв’язку міськради почали накладати штрафи за неправильне паркування та стоянку автомобілів.

  • Від початку року до бюджету міста перераховано штрафних виплат у розмірі 498 тисяч гривень.

Від початку квітня інспектори управління транспорту і зв’язку міськради почали накладати штрафи за неправильне паркування та стоянку автомобілів. Про це розповів виконуючий обов’язки начальника транспорту і зв’язку Хмельницької міської ради Сергій Шепурев. За його словами, з напливом до обласного центру вимушених переселенців, а, відповідно, й автівок, випадків порушень правил паркування ставало дедалі більше. Попередження не справили на водіїв належного ефекту, тому інспектори почали виписувати штрафи. 

Про те, скільки постанов склали з початку квітня та як водії та порушники реагують на штрафи, розповіло Суспільне.

Віталій - водій, якому виписали штраф 340 гривень за порушення правил стоянки: "Та я на три хвилини став буквально. Це я перший раз так. Я вибачаюся".

Відео дня

Водій Василь зауважив, що мало місць для паркування: "Те, що штрафують, з одного боку правильно. Але те, що немає паркувальних місць - це вже інша проблема. Ну от я, реально, приїхав сюди, машина виїхала - я заїхав. Перед цим я зробив два кола. Машину нема де поставити. Цю проблему якось також потрібно вирішувати".

За словами інспектора з паркування управління транспорту і зв’язку Вадима Лижника, водіям виписують постанови за двома статтями порушень правил дорожнього руху: "На даний момент одне авто стоїть менше, ніж за 10 метрів до пішохідного переходу. Звісно, ми йому виписали штраф 680 гривень. Інше авто стояло в дії дорожнього знаку 3.34 (стоянку заборонено). Відповідно, йому виписали штраф в розмірі 340 гривень".

“У своїй роботі використовуємо нагрудну камеру, планшет, принтер та лазерний вимірювач відстані,” - каже Вадим Лижник. 

Інспектор з паркування управління транспорту і зв’язку Іван Остапишин зауважив: "З початку бойових дій на територію міста з’їхалася дуже велика кількість внутрішньо переселених осіб з тих областей, де проходять бойові дії. І обстановка в нас погіршилася. Ми розносили й роздавали попередження про те, що не треба порушувати правила дорожнього руху в частині зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Проте, на ці попередження жодної реакції не було. І з 31 березня ми почали свою роботу".

За словами Івана Остапишина, вже складено 190 адміністративних протоколів: "Реакція різна. Якщо, скажімо, люди, які приїхали з інших регіонів, реагують адекватно, то деякі наші водії не стримують свою негативну  енергію, різко заявляють, що зараз воєнний стан, а ми займаємося не тим, чим потрібно. Попри те, ми намагаємося навести лад на вулицях нашого міста".

З приїздом внутрішніх переселенців транспорту в Хмельницькому стало більше. Автівки зазвичай блокують центральні вулиці.

Сергій Шепурев додає: "З початком роботи інспекторів зафіксовано різке збільшення кількості правопорушень. Багато людей постраждали в інших містах і змушені були приїхати до нашого міста. Але ж блокування магістральних вулиць, якими рухається громадський транспорт, створює великі проблеми для всіх".

Серед 1680 протоколів, складених з початку року, вже оплачено 1414. До бюджету міста перераховано 498 тисяч гривень.

Читати також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up