Парковка на Бандери заважає руху транспорту. Що з нею будуть робити?

Парковка на Бандери заважає руху транспорту. Що з нею будуть робити?
  • Транспорт, зокрема громадський, вимушений об’їжджати припарковані авто.

  • Смугу, яку вони займають, мають виділити для громадського транспорту.

На вулиці Бандери неподалік зупинки «Хмельницьклегпром» розташована невелика парковка. Періодично авто на ній стають таким чином, що частково або майже повністю займають праву смугу руху, якщо прямувати у бік Зарічанської. Внаслідок цього транспорт вимушений об’їжджати припаркові авто лівою смугою.

Особливо це заважає громадському транспорту, який повинен триматися правої смуги, оскільки має ставати на зупинках. Також ситуація ускладнюється тим, що у ранковий час на вулиці Бандери часом виникають сильні затори.

Крім того, праву смугу вулиці Бандери планують відвести для громадського транспорту. Таким чином у перспективі має бути утворена виділена смуга від проспекту Миру до вулиці Пушкіна, про що ми вже розповідали вам раніше. Чи знають чиновники про проблему та чи будуть із нею щось робити?

Відео дня

Спершу ми запитали про це у начальника відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Павла Микитюка. Він сказав, що за необхідності щодо цієї ситуації будуть вжиті заходи, наприклад, шляхом встановлення додаткових знаків.

— Будемо вживати оперативних заходів вже по ситуації. Є інспекція з паркування, яка буде це контролювати. Якщо потрібні будуть якісь додаткові технічні засоби з обмеження, знаки «3.34» про заборону зупинки, будемо реагувати на це, — розповів чиновник.

Також ми звернулися до виконувача обов’язки начальники управління транспорту Юрія Смолінського. Саме цьому відомству підпорядкована інспекція з паркування. Чиновник розповів, що зараз інспектори не можуть вплинути на ситуацію, оскільки там немає знаків, які вказують на режим паркування.

— На вулиці Бандери зараз мають робити смугу для громадського транспорту. Коли це все увійде в дію, то тоді вже так, інспекція буде мати право всі машини, які припарковані в правому ряду, штрафувати за те, що вони паркуються в смузі громадського транспорту. Є певні правила дорожнього руху, особливо там такої проблеми, що вони порушили, немає. Так, вони заважають, але порушень немає, — розповів Юрій Смолінський.

Чиновник також сказав, що у разі виникнення проблем з паркуванням управління звертається до департаменту інфраструктури та патрульної поліції щодо встановлення відповідних знаків. Якщо знаки встановлюють, інспектори з паркування виїжджають та відпрацьовують порушення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Читач61

    Убрать Бандеру а парковку оставить
  • Олег Ковальчук

    І якщо ту парковку просто почистити то вона нікому і не заважає!Люди в нас просто гнилі.Самі мешканці які там проживають і залишають авто а також власники прилеглих магазинів БОЯТЬСЯ ВЗЯТИ ДО РУК ЛОПАТУ !ПАНИ БЛЯДЬ ВСІ СТАЛИ
  • Олег Ковальчук

    Забудували гнилими будинками все місто.
  • Людмила Старічкова

    А хіба тільки на Бандери?

keyboard_arrow_up