21-ий автобус на зустрічці: як можуть покарати водія і перевізника за порушення

21-ий автобус на зустрічці: як можуть покарати водія і перевізника за порушення
  • Хмельничанин мало не врізався в 21-ий автобус, коли той виїхав на зустрічну смугу.
  • Громадський транспорт був заповнений пасажирами.
  • Чи покарають водія за такий небезпечний маневр, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Понеділок. На годиннику - 9:23. Громадський транспорт заповнений вщент. Усі поспішають на роботу. На проспекті Миру в цей час автівок було багато і проїхати досить важко. Проскочити крізь затор вирішив водій 21-ого автобуса «АС-1 – Катіон». Він, перетнувши дві суцільні, виїхав на зустрічну. Цим створив аварійну обстановку. Навпроти їхав водій, який зняв усе це на відео і виклав у Фейсбук.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Відео розмістили в групі «Я Паркуюсь як мудак, Хмельницький». У коментарях під дописом користувачі висловили своє обурення діями водія автобуса. Запропонували відібрати у перевізника ліцензію. Чи можливо це? Для отримання відповіді vsim.ua звернулося в управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області.

Відео дня

Сергій Панчук, заступник начальника відділу державного контролю управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області

  • Порушення ПДР – це є компетенція поліції. З нашої сторони саме за таке правопорушення відповідальності не передбачено. На жаль. Зрозуміло, що будемо для водіїв і перевізників проводити якісь наради. Неодноразово на цьому нами акцентувалася увага. На жаль, як бачимо... У разі наявності інформації про регулярні порушення ПДР водіями якогось перевізника, ми направляємо лист в орган, який займається ліцензуванням. Ним в подальшому приймаються міри. Можлива навіть перевірка ліцензійних умов і позбавлення ліцензії.

В патрульній поліції vsim.ua повідомили, що за такі порушення ПДР можуть покарати одним із двох способів:

Перший – складення протоколу за частиною 4 статті 122 «Порушення, що спричинили створення аварійної обстановки, а саме: примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян»

Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 680 гривень або позбавлення водійських прав на строк від 6 місяців до 1 року.

  • Щоб оформити протокол за такою статтею, потрібне звернення від учасника дорожнього руху. Інакше факт не зафіксований. Тоді патрульні прибувають на місце, беруть в нього пояснення і оформляють усі матеріали. Далі вони направляються їх до суду і він обирає міру покарання для водія, - каже інспектор патрульної поліції Хмельницького Людмила Гара. – За частиною 4 статті 122 з початку року в Хмельницькому оформили більше 20 протоколів.

Другий - якщо звернення і пояснень від водія немає і патрульні фіксують таке порушення, то вони складають постанову за частиною 1 статті 122 «Порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг». Штраф – 255 гривень.

За коментарем ми також звернулися до власника автобусних маршрутів №№ 21-22 Олександра Мішина. Але у телефонній розмові він коментувати ситуацію відмовився. Обіцяв надати роз'яснення при зустрічі. Слідкуйте за оновленнями.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Інна

    Найкращий водій Хмельницького! Вже 2 роки їду з ним по 2 рази на день! Ніколи нікому не хамив,  пенсіонерів не виганяв за безкоштовний проїзд як роблять інші. Дуже чуйний та привітний водій,  навіть з дітьми здоровкався за руки.. Дуже рідко такі люди зустрічаються. Нажаль кілька днів тому у нього зупилилось серце:( Впевнена,  для великої кількості людей,    які його знали це велика трагедія. Він був дуже світлою людиною з великим серцем. Спочивай з Богом, рідненький. Назавжди у моїй пам'яті.
  • Олександр Кропивний

    Водії 21 і 22 маршрутів систематично порушують ПДР. В них хто не порушує ПДР на роботі довго не затримується.Хто більше порушує той "крутіший". І взагалі їхати цими маршрутами небезпечно, це не їзда, це -- гонитва  за грішми. І їм байдуже, що вони возять людей. Зверніть увагу, вони постійно їдуть перед тролейбусами  не дотримуючись свого графіка. А якщо хтось їде позаду тролейбуса його висміюють його ж колеги. Тому вони змушені виїздити на зустрічну смугу, перетинаючи дві суцільні смуги, аби перегнати попутній тролейбус, щоб його "побрити" , як висловлюються самі водії  21 і 22 маршрутів. Тому в них велика "текучка" не оформлених кадрів-- що тиждень то нові водії. В Європі за аналогічне порушення діють великі штрафи. І з цими колгоспними водіями, які вперше побачили списаного європейського автобуса, в Європу ми звісно не скоро попадемо. Ганьба водіям цих маршрутів.
  • Vyacheslav Khr

    Якби то це перший раз...я також бачив цей автобус на Камянацькый мінімум 2 рази як він виїзжав на зустрічну смугу перетнувши дві цільні лінії...
  • Janusia Nevidomskaja

    водій автобуса..звичайно..

    а як же водій Mercedes BX0079BO??? про нього ніяких коментарів!чому?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up