654 мільйони на обслуговування доріг Хмельниччини. Де та що будуть робити

654 мільйони на обслуговування доріг Хмельниччини. Де та що будуть робити
Ілюстративне фото
  • Послуги з обслуговування стосуватимуться доріг усіх рівнів — від міжнародного до районного.

Хмельницькі дорожники оголосили закупівлі послуг з утримання шляхів державного та місцевого значення. На це готові витратити майже 654 мільйони гривень. Послуги мають надаватися до кінця наступного року. Розповідаємо, де саме та що робитимуть.

Експлуатаційне утримання доріг місцевого значення

Дороги місцевого значення — це шляхи з індексами «О» та «С». Наприклад:

  • Відео дня
    /li>

Такі дороги у Хмельницькій області обслуговує державна установа «Служба місцевих доріг Хмельниччини». Станом на кінець 2020 року на її балансі перебувало 5087,8 кілометра доріг, в тому числі обласного значення 3667,2 кілометра та районного 1420,6 кілометра.

Саме «Служба місцевих доріг Хмельниччини» замовила послуги з експлуатаційного утримання на період до кінця наступного року. У тендері був лише один учасник, який і став переможцем, — це дочірнє підприємство «Хмельницький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія „Автомобільні дороги України“». Запропонована ним сума угода склала 613 250 480 гривень. Надалі з підприємством ще мають укласти договір.

Технічне завдання у закупівлі передбачає такі роботи:

У суму закупівлі включені всі витратні матеріали до описаних робіт.

Експлуатаційне утримання доріг державного значення

Дороги місцевого значення — це шляхи з індексами «М», «Н», «Р» та «Т». Їх обслуговує державна установа «Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області». Вона замовила експлуатаційне утримання ділянок двох доріг:

Разом це 40 729 938 гривень. Терміном обслуговування обох ділянок вказане 31 грудня цього року.

Для ділянки дороги Н-03 підрядника ще не визначили. А для ділянки дороги вже провели тендер, але хто буде підрядником, питання відкрите. Учасниками торгів були дві фірми — ТОВ «ПБС» та ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво». Вони запропонували виконати замовлення приблизно удвічі дешевше за початкову вартість — 16 000 000 та 15 999 999 відповідно. До того ж, як бачимо, різниця між їхніми пропозиціями склала 1 гривню.

Завдяки різниці в 1 гривню переможцем торгів стало ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво». Однак система закупівель кваліфікувала цінову пропозицію як аномально низьку і тепер фірма має її обґрунтувати. Таким чином результат закупівлі поки що не визначений.

Технічне завдання у закупівлі щодо дороги М-30 передбачає такі роботи:

У суму закупівлі включені всі витратні матеріали до описаних робіт.

Технічне завдання у закупівлі щодо дороги Н-03 передбачає такі роботи:

У суму закупівлі включені всі витратні матеріали до описаних робіт.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Таня Сонг

    Дурні люди , що мовчать ! Що хотять , то роблять.  Ідіоти ! Які дороги !!!!!!????? Хлопці просять кошти зібрати на  авто , обладнання , зброю , а ви про дороги торочите !? Майте здоровий глузд.
  • Лесовой К.

    Викривачам: ви взагалі читали, на що ці гроші виділено? Утримання, це як підмітання сміття в хаті. Он там очистка від снігу закладена, чи ями засипати - самі будете те все робити? Недоремонт, хоча утримання то й не ремонт навіть,  - це в перспективі ріст витрат на порядки. Проходили вже це. Але дурнів ніщо не вчить. Ще водоканал розженіть та маршрутки, бо війна...
  • Саша Шпак

    Гниди гроші відмивають а дурні на дрони донатять
  • Богдан Савинський

    Війна закінчилася

keyboard_arrow_up