Акція «Пішохід»: біля міської лікарні за півтори години патрульні оштрафували 8 порушників (ФОТО, ВІДЕО)

Акція «Пішохід»: біля міської лікарні за півтори години патрульні оштрафували 8 порушників (ФОТО, ВІДЕО)
Чоловік перебігає дорогу в невстановленому місці біля міської лікарні. Патрульним довелося його наздоганяти
  • На вулиці Шевченка поряд із міською лікарнею хмельничани часто переходять дорогу поза межами переходів.

  • Не зупиняє порушників ані присутність поліцейських, ані увага журналістів. І навіть інтенсивний трафік не лякає їх.

Патрульна поліція Хмельниччини влаштувала профілактичний захід з дотримання пішоходами правил дорожнього руху. Проводили його сьогодні, 25 червня, на вулиці Шевченка біля міської лікарні. Це місце особливе тим, що хмельничани тут часто переходять вулицю у невстановленому місці. При цьому поряд розташовані два пішохідних переходи. Один нерегульований, інший із світлофорами.

Патрульні, які брали участь у заході, розділилися на дві групи. Кожна чекала з обох сторін від вулиці Шевченка. Поліцейські зупиняли хмельничан, які переходили тут дорогу. Патрульні пояснювали порушникам, чому переходити дорогу в невстановлених місцях небезпечно. Також розповідали про передбачену за це відповідальність та вручали пам’ятку. Кількох несумлінних пішоходів навіть оштрафували. Дорогу в невстановленому місці переходили переважно люди старшого віку. За час проведення порушників молодого віку практично не було.

Як перед акцією, так і під час неї хмельничани активно переходили дорогу в цьому місці. Люди не зважали ані на інтенсивний рух, ані на присутність патрульних, ані на фото- та відеокамери, які за ними уважно стежили. Коли поліцейські зупиняли порушників, вони пояснювали свій вчинок. Переважно говорили, що поспішають. Дехто казав, що поспішає у розташовану поряд лікарню. Одного з чоловіків патрульним довелося навіть доганяти. А одна з жінок розплакалася та постійно повторювала «Я більше не буду».

Відео дня

За словами речника управління патрульної поліції Людмили Чернилевської, комплекс профілактичних заходів «Пішохід» проводять від 1 квітня по всій Україні. Триватиме він до 30 червня. За цей час хмельницькі патрульні вже склали понад 600 постанов про притягнення до відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху. З початку року хмельницькі патрульні зафіксували 125 ДТП з постраждалими, з них 54 сталися за участі пішоходів. За цей час загинув один пішохід.

Покарання за перехід проїжджої частини у невстановленому місці передбачає стаття 127 КУпАП. За це порушника мають оштрафувати на 51 гривню. Якщо порушення скоєне у стані алкогольного сп’яніння, заплатити доведеться більше — 136 гривень. А за створення аварійної ситуації передбачений штраф розміром 170 гривень або громадські роботи від 20 до 40 годин.

Після завершення акції Людмила Чернилевська повідомила, що під час неї склали 8 адмінпротоколів, а також провели велику кількість профілактичних бесід.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Вано

    І переважно старші люди порушують. А кажуть, що молодь дурна і безвідповідальна
  • 2

    Вчора біля Темпу біля 22.00 відразу компанії з 3-х чоловіків виписали протоколи. Таке потрібно робити кожен день, раз-другий заплатить штраф може тоді навчиться ходити.
  • Irina Feskova

    Сподобалося виправдовування "Дехто казав, що поспішає у розташовану поряд лікарню" - ну так, перебігаючи там дорогу в лікарню можна швидше потрапити, або в морг... як пощастить...
  • гнат

    Дуже  правильно.  Це  не  люди,  а  бидло  і  так  потрібно  щоденно...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up