“Безсмертні” пішоходи: як хмельничани переходять дорогу (ВІДЕО)

“Безсмертні” пішоходи: як хмельничани переходять дорогу (ВІДЕО)
  • З початку року в місті збили 14 пішоходів.

  • Не у всіх випадках винними були водії.

  • Є випадки, коли штрафують пішоходів. Але порушників все ж багато.

Аварії у Хмельницькому за участі пішоходів трапляються досить часто. Лише за два неповних місяця 2019 року сталося 14 випадків. Таку кількість ДТП зафіксували патрульні. Правоохоронці додають, що не в усіх ситуаціях винними були лише водії. Зазначають також, що хмельничани часто “грішать” і переходять дорогу у невстановлених для цього місцях.

Пішоходи теж бувають винними

  • Цього року в одному випадку – аварія трапилася в той час, коли пішохід переходив дорогу поза межами пішохідного переходу; у двох випадках — наїзд на пішоходів відбувався на нерегульованому пішохідному переході. Ще одинадцять випадків — пішохід переходив дорогу на регульованому переході. Але не у всіх випадках, пішоходи здійснювали рух на дозволений сигнал світлофора. В 3-х ситуаціях за попередньою інформацією пішохід переходив на заборонний. Вину та деталі обставин має з'ясувати суд, - зазначає речник УПП в Хмельницькій області Роман Мартинюк.

Наші журналісти побували у трьох місцях Хмельницького, де досить жвавий рух. Перевіряли, чи вміють хмельничани переходити дорогу та як саме вони це роблять. Виявилося, що не завжди. Біля поліклініки №1, міської лікарні й біля “Темпу” люди переходять чи перебігають проїжджу частину поміж автомобілями. Причому на усіх цих локаціях поряд є регульовані переходи або ж підземка.

Відео дня

Пішоходів штрафують

За словами речника патрульної поліції, 28 пішоходів уже притягнули до відповідальності за порушення ПДР. Вони переходили дорогу в забороненому місці. За перехід дороги в забороненому місці передбачена відповідальність за статтею 127 КУпАП. Якщо пішохід скоює порушення у нетверезому стані, відповідальність настає за частиною 3 цієї ж статті.

Довідка. Стаття 127. Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин.

Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху 

тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 гривня).

Ті самі порушення, вчинені особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті, які перебувають у стані сп’яніння, 

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 гривень).

Порушення, передбачені частиною першою або другою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, 

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Людмила Медулич

    знаю по себе, к сожалению, и это неисправимо...
  • Oleksii Husiev

    А може інфраструктура в місті неправильно організована і переходи зроблені не там, де треба?
  • Наталія Співачук

    Бабусям і заклопотаним дамам і серам - пофіг всі правила. Для них водій повинен зупинитися на рахунок "один ". Особливо біля міської лікарні - вони хворі, їм важко ще на якийсь перехід йти. А в підземний перехід цих перебіжчиків палицею не заженеш
    Тільки великий штраф.

    dina reply Наталія Співачук

    Пані Співачук у вас ноги мабуть не болять?  От коли заболять - подивимось як ви будете користуватись підземним переходом, особливо тим що біля Темпу.

    Аня reply dina

    Ви взагалі адекватні??? Тоді обійдіть по пішоходних! Да треба буде пройтись, але вже не по сходах! Чипишіть звернення, збирайте підписи, щоб вам зробили перехід, де треба. Ніхто не звертається, от ніхто й не робить, бо думають, що все нормально! А ви задумайтесь, що вам дорожче перебігти ту дорогу чи ваше життя? Та Бог з вашим життям, якщо ви самі не думаєте про себе! Та що ж ви вчите дітей??? Вони ж приклад беруть, а потім потрапляють під колеса! Та ні! Ви ж ніхто, блін, в цьому не винні!! Тільки вмієте обсирати по тролейбусах «ця маладьож»!!! Та де ж вона взялась?!?! Їх виховали такі як ви!!
  • Natali Smirnova

    Штрафовать ..!!!! Только так не иначе, и не по пару копеек а от 1000грн.. И до 100$

    dina reply Natali Smirnova

    Будеш і ти немічною і недужою. От тоді й буде мова про штраф.

    Ирина reply dina

    К чему тут «немiчною i недужою»??? есть правила ПДР и пешиходы должны их соблюдать !!!! они тоже создают аварийные ситуации и могут навредить как и себе так и водителю !!! и старость не дает право нарушать ... у нас куча пешеходников а они могут переходить в 5 метрах рядом !!! это лень !!!

    Аня reply dina

    Дуже шкода, що у вас проблеми зі здоров‘ям, але завтра, не дай Боже, ви можете потрапити під колеса і буде ще гірше, або й взагалі позбавитесь життя! Вас не лякає такий поворот подій? Тоді задумайтесь хоча б про майбутнє наступних поколінь! Ми, як нація, ніколи не виберемось з бідності і нещасть доки так себе  вестимемо і так примітивно будемо думати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up