Біля «Епіцентру» за новими штрафами оформили шістьох «героїв парковки»

Біля «Епіцентру» за новими штрафами оформили шістьох «героїв парковки»
  • Патрульна поліція від попереджень перейша до штрафів.

  • За дві години роботи оштрафували шістьох водіїв, які паркуються на місцях для інвалідів.

Починаючи із 26 жовтня «героїв парковки», які залишають авто на місці для інвалідів, карають за новими штрафами і правилами. Якщо раніше порушник сплачував 255 гривень, то відтепер від 1020 до 1700 гривень. Також в поліції з’явилася можливість евакуювати авто порушника.

З початку року в Хмельницькому оформили 72 порушників. Із них за новими штрафами - 10.. Показово патрульні ловили порушників сьогодні, 30 жовтня, біля “Епіцентру”. Тут відповідні місця виділенні, як того вимагає закон, ближче до входів.

Відео дня

У багатьох водіїв при собі не було документів, які б засвідчували їхню інвалідність і відповідно права на стоянку в визначеному для них місці. Казали, що просто забулися. Поліцейські пояснювали, що постанову скласти все одно повинні Скасувати її можна буде, документально підтвердивши що порушник є людиною із фізичними вадами.

Найдовше сперечався із поліцейськими чоловік, «Audi» на литовських номерах якого стояло на парковці близько години. Було воно тут ще о 15:00, коли почався рейд. Довгий час до неї ніхто не виходив. Патрульні вже думали викликати евакуатор. Та вирішили через гучномовець в «Епіцентрі» оголосити, щоб водій підійшов до свого авто. Подіяло. Троє чоловіків вийшли хвилини за дві. На годиннику було уже 15:40.

  • Ми зупинилися на дві хвилинки в туалет заскочити, - почав пояснювати власник автомобіля. – Зупинився не я, а мій друг. Ось він був за кермом. Ви складіть на нього, а я оплочу. Скільки там?
  • Від 1020 до 1700 гривень, - повідомив патрульний.
  • Відколи це такі штрафи? Та ми ж всього на декілька хвилин. І за це…, - каже власник автомобіля.

Та патрульний уже почав оформляти постанову. Власник авто відразу зателефонував знайомому й почав радитися, як діяти. Той порадив йому, що казати для пояснень в адмінматеріалі і як потім  постанову оскаржувати в суді. Договоривши, продовжив доказувати неправоту поліцейських. Заспокоївся лише після того, як патрульні показали на камери відеоспостереження маркету, які були направленні якраз в сторону його автівки. Сказали, що на чоловіка може чекати й кримінальна відповідальність за неправдиві слова.

Загалом за один рейд патрульні оформили шістьох порушників. Кажуть, що напередодні введення нових штрафів і правил й до сьогодні займалися більше профілактикою і роз’яснювальною роботою. Запевнили, що відтепер будуть штрафувати частіше.

- В нас в Хмельницькому дуже мало паркувальних місць. Для автомобілістів їх не вистачає. Водночас я не виправдовую водіїв, які паркуються на місцях для інвалідів. Те, що немає паркувальних місць, то проблема міста Хмельницького. А паркування на місці для інвалідів – то є проблема самої людини. Тобто наскільки вона поважає людей з фізичними вадами, зайнявши їхнє місце. Думаю, фізично здоровій людині не важко пройтися лишніх 100-200 метрів. На відміно від інвалідів, - каже голова ГО "Хмельницький авто любительський клуб" Володимир Огойко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Antik Dgumba

    Все правильно, підтримую ПОЛІЦЕЙСЬКИХ

    Sasha Emelchuk reply Antik Dgumba

    Не підтримую поліцейських . Штраф має бути 50 гривень .

    Пасажир reply Sasha Emelchuk

    Штраф має бути 5100 гривень. Тоді буде порядок як у т.зв. цивілізованих країнах. Де великі штрафи і суворе покарання за корупцію і хабарництво, там порядок, значно менше порушників, порядок, чисто і всі посміхаються. У нас інакше, бо штрафи мізерні і при цьому ще й ті, хто має їх накладати на порушників часто проявляє лояльність або бере хабар, щоб не виписувати штраф

    Sasha Emelchuk reply Пасажир

    Ви говорите як пасажир . А  поставте себе на місце водія , і щоб ви не помітили якогось дорожнього знаку , і сплатили штраф 5100 гривень ...........

    Анонім reply Sasha Emelchuk

    За тих 50 грн ти їх точне не підтримаєш. Їм навіть на каву не вистачить. Хіба що худога захавати.
  • Юрій Шведа

    Питання друге, а чи потрібно біля того ж Епіцентру паркомісць для інвалідів аж зо двадцять? Раніше там було їх десь 3...4 і всім вистачало, а зараз ті місця в основному пустують і тим самим провокують водіїв там паркуватись коли все навколо зайнято...
  • Sasha Emelchuk

    Размер штрафа как пенсия .
  • Сіма

    Співчуваю людям з обмеженими можливостями. У кожного різна причина  настання обмеження можливостей. Хтось добровільно їх лишився,  у когось така доля. Але разом з тим таке "полегшення" у паркуванні для них ніщо. Чому? А тому що їм однаково у магазинах доведеться ходити чи їздити у колясці, щоб щось купити.  Так що лишні чи не лишні тих 100 метрів, то не факт. Також звісно я не підтримую наглих водіїв, пішоходів,  які порушують правила паркування, дорожнього руху. Правила для того і існують, щоб був порядок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up