Для чого "смерть з косою" випустили на дорогу і чи дієві подібні рейди у Хмельницькому

Для чого "смерть з косою" випустили на дорогу і чи дієві подібні рейди у Хмельницькому
  • "Смерть з косою" полювала на пішоходів-порушників біля зупинки "Ощадбанк". 
  • Таку акцію влаштували, аби попередити хмельничан про небезпеку на дорогах. 
  • Поліцейські ж обходились профілактичною бесідою. Кажуть, штрафи хмельничан не лякають. 

З 13 по 19 листопада у Хмельницькому проходить тиждень безпеки дорожнього руху. Патрульні разом з громадськими активістами влаштовують флешмоби та рейди. Так, впевнені, що зменшують кількість порушень ПДР у місті.

Вчора, 14 листопада, ловили водіїв, які керують автівкою без паска безпеки. Біля ЦУМу влаштували полювання на непристебнутих кермувальників. З початку року таких спіймали 1100. Сьогодні, 15 листопада, організували "смертельний" флешмоб у центрі. З 12:00 до 16:00 ловили пішоходів, які перебігають у невстановлених місцях.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Відео дня

- Скупчення таких порушень ми помітили на повороті з Кам'янецької та Інститутську, також на зупинці "Либідь Плаза". Ще два місця - це проспект Миру біля "Темпу" і ділянка біля міської лікарні, - розповідає інспектор із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Хмельницького Ганна Стрембіцька. 

Три копи, "смерть з косою" і десятки порушників

Журналісти vsim.ua потрапили на флешмоб біля зупинки "Ощадбанк". Біля перехрестя Кам'янецької і Подільської не знайдеш "зебри" чи світлофора, тому усі, хто виходить з громадського транспорту, йдуть навпростець по проїжджій частині. Підземку, яка поблизу, чомусь оминають. 

Рівно о 13:00 на рейд зібрались троє копів, студент ХНУ, який переодягнувся у "смерть" та купа журналістів. Причаїлись біля "Ощадбанку", щоб впіймати тих, хто буде перебігати дорогу. І ось перший порушник - жінка мчить перед машинами. Від патрульних одразу ж почала втікати.

Були й порушники, які виправдовувались, що перебігали у невстановленому місці через те, що поспішали. Скаржились також на те, що "зебра" та світлофор далеко від зупинки.

"Смерть з косою" теж порушувала і перебігала перед машинами

На дорогу до порушників вискакувала "смерть з косою". У неї переодягнувся студент Хмельницького національного університету. Таким чином, хотіли показати хмельничанам, що на них може чекати, якщо порушуватимуть правила. Проте таким чином сама "смерть" ставала порушником. 

"Смерть" супроводжувала пішоходів-порушників

Копи ж штрафувати не збирались. Лише просили, щоб хмельничани більше так не робили. Та й ловили таких пішоходів вже тоді, як вони перебігли у невстановленому місці. На щастя, ніхто з них не потрапив під автівку. За рейд, який тривав близько 45 хвилин, перед машинами перейшло більше 10 хмельничан. Здебільшого, це жінки пенсійного віку.

Штрафи не лякають, а рейди - не допомагають

З початку року патрульні склали постанову лише на 130 пішоходів, які переходили дорогу у невстановленому місці. З них 20 хмельничан були в стані алкогольного сп'яніння.

- 130 порушників - це крапля в морі. Їх набагато більше. За чотири години рейду ми зафіксували більше 300 таких порушень. І це лише на чотирьох основних ділянках. 80% порушників віком від 55 до 65 років. Вони кажуть, що як переходили, так і будуть переходити. Ні штрафи, ні профілактика не допомагає, - пояснює речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк. 

На питання патрульних, чи мають при собі документи, відповідали, що не мають

У 2017 році році патрульні провели вже більше двадцяти подібних рейдів. Стараються проводити профілактичні бесіди. Але порушень від того менше не стає. Кажуть, штраф у 51 гривню за порушення ПДР людей не лякає, а щоб винести постанову потрібні документи порушника. Хмельничани ж їх з собою не мають або просто приховують, а для з'ясування особи потрібно близько трьох годин. 

- Встановлення особи займає багато часу, а штрафи настільки мізерні, що вони зовсім не впливають на те, чи буде людина порушувати у майбутньому. Через ми стараємось доносити подібними рейдами людям, що не варто порушувати. Але і це, як видно, не діє, - каже Роман Мартинюк. 

16 та 17 листопада рейди та флешмоби продовжаться. Водіїв будуть попереджати про штрафи за порушення ПДР та проїзд на заборонний сигнал світлофору. Також шукатимуть тих, хто розмовляє по телефону за кермом або їздить "під мухою". 

"Смерть з косою" зустрічала порушників на дорозі
Порушників супроводжувала "смерть з косою"
Перехожі робили селфі зі "смертю"
Пішоходів патрульні не штрафували, а лише попереджали

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Антибіотик

    Стадо мавп, яке хоче у Європу, думаючи, що так стануть людьми

    Мастер Автополив reply Антибіотик

    Дикость какая-то, согласен. Может над нами все таки что-то распыляют?

    Антибіотик reply Мастер Автополив

    Просто у нас дуже лояльно ставляться до правопорушників. Якби встановили штрафи мінімум у 10 разів вищі від зараз існуючих і почали штрафувати, то ми б і Європу, і Америку, і весь світ обігнали б по культурі усюди і т.д. І маю на увазі штрафування не лише простих людей за порушення правил дорожнього руху, але й також у інших сферах, наприклад, за затримку виплати зарплати, пенсій, порушення вимог законодавства України, неналежне надання послуг, за продаж неякісних  товарів і т.д. по списку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up