Біля Понінки перевернувся легковик. У ньому затисло водія (ВІДЕО)

Біля Понінки перевернувся легковик. У ньому затисло водія (ВІДЕО)
Скрін з відео ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Колаж vsim.ua
  • 36-річний чоловік не міг вибратися із понівеченого автомобіля. 

Дорожньо-транспортна пригода трапилась у вівторок, 2 січня, між селищем Понінка та селом Залісся. Легковик “Kia Sorento” перекинувся на дах. Водій не міг самотужки вибратися з автомобіля. Його затисло. 

На допомогу об 11:40 викликали рятувальників. В управлінні з надзвичайних ситуацій повідомили, що за допомогою спецінструменту бійці ДСНС деблокували травмованого та надали йому першу першу допомогу.

36-річного водія медики госпіталізували до Полонської багатопрофільної лікарні. А надзвичайники вжили заходів, аби не допустити займання машини. Як це було — дивіться на відео від ДСНС:

Відео дня

Що робити, якщо ви потрапили в ДТП

У патрульній поліції нагадали правила дорожнього руху. Згідно з ними у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов'язаний:

Якщо ви потрапили в дорожньо-транспортну пригоду, в жодному разі не залишайте місце ДТП. Адже за це передбачено адміністративну відповідальність.У поліції нагадують, що порушення статті 122-4 КУпАП (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) несе за собою відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 3 400 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років або адмінарешту від 10 до 15 діб.

Поки чекаєте приїзду поліції, встановіть свідків та очевидців, можливо хтось зафіксував момент аварії на свій реєстратор. В разі, якщо ДТП без потерпілих, то пригоду оформлятиме патрульна поліція, але якщо є потерпілі — на місце прибуде слідчий.

Ще один спосіб оформлення ДТП — скористатися європротоколом, але за умов, якщо:

  • відсутні загиблі чи травмовані люди
  • водії мають поліси автоцивільної відповідальності
  • обопільна згода водіїв щодо обставин ДТП
  • у водіїв відсутні ознаки сп‘яніння
  • сума збитків після ДТП не перевищує 50 тисяч гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Els

    - 1 Двбб

keyboard_arrow_up