Через Хмельниччину ходитиме двоповерхова швидкісна електричка (МАРШРУТ)

Через Хмельниччину ходитиме двоповерхова швидкісна електричка (МАРШРУТ)
Тут і далі фото з сайту "Укрзалізниці"
  • Відтепер з Шепетівки у Київ можна буде доїхати за 3 години 20 хвилин, а до Рівного лише за годину.

  • Поїзд обладнаний USB-розетками, сповивальними столиками, місцями для інвалідів, тримачами для велосипедів та ще багатьма зручностями.

  • Також в електричці є кафе, онлайн-бібліотека та QR-коди.

Укрзалізниця "запустила" в рух двоповерхові електропоїзди Луцьк-Київ і Київ-Луцьк. Вони курсуватимуть через Хмельниччину і робитимуть в області 1 зупинку. У перевізника повідомляють, що швидкісний електропоїзд "Skoda" відремонтували та випустили на маршрут. 

— Це вже другий двоповерховий електропоїзд Skoda, який ми відремонтували та повернули на маршрут. До цього ці поїзди п’ять років не експлуатувалися, оскільки потребували значного ремонту. Та я вірю, що такі поїзди не повинні простоювати під забором, адже це понад 40 тисяч додаткових комфортних місць для пасажирів щомісяця, — зазначив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

Маршрут потяга 

Поїзд за маршрутом “Київ — Рівне — Луцьк” вже курсує з 23 серпня в тестовому режимі. Це перший швидкісний маршрут, який з’єднає Рівне та Луцьк зі столицею України, повідомляє перевізник. 

Відео дня

З Києва поїзд №755/756 "Київ — Луцьк — Київ" вирушатиме щодня, крім середи. У зворотному напрямку поїзд теж курсуватиме щодня, крім середи. Він робитиме зупинку на Хмельниччині — у Шепетівці. 

Поїзд Skoda з Шепетівки відправлятиметься щодня о 17:25, а до кінцевої станції Київ прибуватиме о 20:42. Загалом на шляху з Луцька він робитиме зупинки лише у Ківерцях, Рівному, Шепетівці. Тобто від Шепетівки до Києва йтиме без зупинок. Детальний маршрут та час прибуття й відправлення переглядайте на скрінах розкладу:

Вартість проїзду залежить від дня тижня, класу вагона та розташування місця у вагоні. 

Якими зручностями обладнаний потяг

Поїзд обладнаний: 

Також у поїзді є: 

Подробиці ремонту

В “Укрзалізниці” повідомляють, що ремонт шестивагонного електропоїзда чеського виробництва Skoda здійснювався “Київському електровагоноремонтному заводі”.

Але до робіт залучили чеську компанію-виробника. Так, чеські фахівці виконали ремонт моторних візків, гальмівного обладнання та інших вузлів електропоїзда.

Відремонтували також екіпажну частину поїзда, гальма, системи життєзабезпечення. Крім того, оновили інтер’єр: 

Відтак, вийшов справжній капітальний ремонт. А в грудні 2021 року вийшов з ремонту перший поїзд маршрутом до Львова. Наразі він курсує зі столиці до Чернігова та Вінниці. 

Довідково:

Два поїзди “Skoda EJ675” було придбано перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. Відтоді їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Зазначені електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими дільницями на постійному та змінному струмі). Кожен складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць:

Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км/год.

Нагадаємо, нещодавно “Укрзалізниця” запустила власний мобільний застосунок для продажу квитків та інформування пасажирів. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Також в Укрзалізниці запустили оплату квитків через Apple Pay. Після оплати квиток можна додати в гаманець Apple Passkit. А в Apple Messages доступний онлайн-чат зі службою підтримки. Детальніше про це читайте за посиланням

Також Укрзалізниця відновила курсування поїзда №55/56 сполученням Київ — Ясіня. Маршрут потяга пролягатиме через Хмельниччину. Він буде робити одну зупинку в обласному центрі. Детальніше про графік потяга та маршрут читайте в матеріалі Укрзалізниця відновлює рух потяга до Карпат

Нагадаємо, днями Укрзалізниця продовжила маршрут поїзда № 25/26 Одеса — Яремче до Ворохти. З Одеси поїзд вирушить за новим маршрутом 29 липня, а з Ворохти — 30 липня. Потяг зупиняється в Деражні, Хмельницькому, Волочиську.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Гарбарець

    Дякую за цей комфорт,за персонал
  • Svitlana Savytska

    Супер!!

keyboard_arrow_up