“Чуємо тільки обіцянки”: мешканці новобудов у Лезневому просять зробити дорогу

“Чуємо тільки обіцянки”: мешканці новобудов у Лезневому просять зробити дорогу
  • Мова йде про заїзд з Трудової до першого провулку Вінницького, 9. 
  • У дощ ця ділянка перетворюється у суцільну калюжу-озеро. 
  • Мешканці скаржаться: роками звертаються до влади. А у відповідь - лише обіцянки.
  • Василь Новачок поки відмовляється дати відповідь, коли планують вирішити проблему. 
  • Розповідаємо детальніше. 

Провулок Вінницький - частина міста, розташована неподалік автобазару. Тут багато новобудов і проживають тисячі хмельничан, є вся необхідна інфраструктура, але немає дороги. Мешканці скаржаться, у дощ ця ділянка нагадує озеро - "ні проїхати водіям, ні пройти пішоходам". Звертались до влади, але багато років лише обіцянки. Дізнавайтесь подробиці. 

Все затоплює

Мова йде про заїзд від вулиці Трудової до першого провулку Вінницького, 9. Ця дорога - єдиний шлях, який веде до зупинки громадського транспорту. Асфальтованого покриття тут немає, а в дощ все затоплює.  


- Тут є багато новобудов і дороги не було ще до того часу, як їх збудували. Тобто, вона стала така не через те, що тут їхала техніка - ця ділянка така була завжди. Коли люди сюди заселились і почався рух автомобілів та пішоходів, то всі стикнулись з проблемою, що тут немає як проїжджати і як проходити. Особливо коли дощова погода. Тоді тут просто утворюється величезна калюжа. Це незручно і водіям, бо це шкодить автомобілям. А для пішоходів взагалі немає ніякої можливості пройти, - розповідає журналістці vsim.ua Ірина, мешканка будинку на першому провулку Вінницькому. 

Відео дня

Не так давно біля новобудов поставили сміттєві баки. Та люди нарікають, що пройти по такій “дорозі” до них неможливо. 

- Їх поставили в такому місці, що коли йде дощ,  до них дійти неможливо. Все затоплює. Немає можливості навіть викинути сміття, - обурюється хмельничанка. 

Дорогу обіцяють щонайменше три роки

Жителі першого провулку Вінницького розповіли, що минулої весни збирали підписи й звертались до міської ради, аби чиновники звернули увагу на проблему. Але поки марно. 

Намагаються “достукатись” до влади й у соцмережах. Наприклад, регулярно публікують звернення на сторінці Департаменту інфраструктури. До слова, там про проблему знають. Та мешканцям відповідають лише обіцянками. 

Мешканка новобудови додає, що вона вона зверталась до Департаменту інфраструктури у квітні. Тоді працівники відповіли, що візьмуться за цю ділянку у травні і облаштують щебеневе покриття дороги. Наразі минув ще місяць. На чергове звернення людей у департаменті зазначили наступне:

"Комунальному підприємству вкотре наголошено про виконання ремонту щебеневого покриття на провулку. Це питання залишається на контролі", - відповіла начальниця відділу ремонту вулично-дорожньої мережі департаменту інфраструктури Світлана Надаховська. 

Щоправда, минулого року тут таки з’явилась насосна станція, яка б мала вирішити проблему з підтопленням дороги. Але вона досі залишається актуальною. 

Журналістка vsim.ua звернулась за коментарем до директора Департаменту інфраструктури міста Василя Новачка. Чиновник відмовився коментувати ситуацію. Тому ми надіслали інформаційний запит і в ньому поставили запитання стосовно даної проблеми. Згідно із законом, відповідь на нього департамент має надати за 5 робочих днів. Ми опублікуємо їх, як тільки отримаємо. Слідкуйте за оновленнями.

Читайте також:

Хмельничани поскаржились на стан мосту в парку Чекмана: чи буде там ремонт?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Наталья Горбань

    Краще покликати Чіпа і Дейла на допомогу, бо Вася і його ко. займаються дуже чимось важливим!!!!!
  • Галина Ставинога

    Собі зробив  надачі. В лезнєво
  • Читач06

    Навіщо нам дорога, Васьок Новачок побудує там дзеркальний туалет, бо з дороги він нічого не візьме, а ще навколо туалету покладе плитку. Дайте ж людинці заробити, йому ж з командою все мало
  • Yuriy Major

    Чомусь там, де найкращі, найдорожчі будинки, завжди найрахітніші дороги. Може б тупо скинулись і зробили б?

    Раз політикою 30 років не цікавитесь, кладете хуй, вчіться робити все самі!

    Влад reply Yuriy Major

    Давайте взагалі все самі будемо робити і на все скидатись, навіщо зайвий раз турбувати міську раду і бюджет! Я думаю Новачок і Симчишин придумають що зробити з бюджетними коштами.

    Cher Nika reply Yuriy Major

    Yuriy Major , цікаво звідки це така інформація, про найдорожчі будинки??? Може люди останні гроші вклали в ці квартири і ще на багато років вперед в боргах????  Судити завжди легко???

keyboard_arrow_up