Де у Хмельницькому з’являться нові велодоріжки

Де у Хмельницькому з’являться нові велодоріжки
Фото з архіву редакції
  • Покататись на велосипеді хмельничани можуть у парку Чекмана та біля “Темпу”. Там вже облаштували велодоріжки.

  • Ще одну на проспекті Миру мають добудувати цього року. До того ж, планують зробити ще дві нових.

  • Де саме з’являться у місті нові велодоріжки, з’ясовували журналісти vsim.ua.

До Хмельницького нарешті завітала весняна погода. Для любителів двоколісного транспорту це означає, що незабаром можна буде пересісти на велосипед. Попри це, у місті майже немає місць, де можна покататися на двоколісному екотранспорті. На дорогах через завантаженість автомобілями особливо не розженешся. Аналогічна ситуація і на тротуарах, де через потік людей велосипедистам немає місця для поїздок.

У квітні 2017 міська рада схвалила Програму розвитку велоінфраструктури Хмельницького. Розрахована вона на дев’ять років. За цей час в місті мають побудувати 30 велодоріжок. Крім цього, планують розграфити велосмуги та встановити парковки і стійки для велосипедів. На це мають витратити 83,1 мільйонів гривень.

Де велодоріжки уже працюють?

Однією із перших велодоріжок у 2017 році відкрили зі сторони набережної та парку Чекмана. Її облаштування обійшлося місту в 609 тисяч гривень. Другу велодоріжку також облаштували у центральному парку. Вона з'єднала місток біля станції прокату катамаранів і виїзд з парку до вулиці Олімпійської. На її облаштування з міського бюджету витратили 1,4 мільйона гривень.

Відео дня

Ще одна доріжка довжиною 886 метрів та 2,5 метри завширшки з’явиться на проспекті Миру. Її будівництво розпочалося в липні минулого року. Вона тягнеться від Свободи до Старокостянтинівського шосе. На її будівництво витратять 2,7 мільйонів гривень. Цього року роботи на ділянці обіцяють завершити. Також завершилось будівництво велодоріжки на Старокостянтинівському шосе на ділянці від “Темпу” до Зарічанської. На неї витратили 2,5 мільйона гривень.

На Старокостянтинівському шосе облаштували доріжки для велосипедистів та пішоходів.
На проспекті Миру будівництво велодоріжки завершать цього року
Так виглядає облаштована велодоріжка у парку Чекмана

Побудують ще дві доріжки на Прибузькій

Цьогоріч у Хмельницькому з’явиться ще дві велосипедні доріжки. У інженерно-технічному відділі УЖКГ журналістам vsim.ua розповіли, що обидві доріжки облаштують на Прибузькій. Роботи фінансуватимуться за рахунок міського бюджету. Проте сподіваються і на отримання субвенції.

  • Цього року за планом передбачено побудувати дві велодоріжки на Прибузькій. Перша, довжиною 1613 метрів пролягатиме від Кам’янецької до Старокостянтинівського шосе. Другу, протяжністю 967 метрів, облаштують на відрізку від Старокостянтинівського шосе до Трудової. Роботи проводитимуться біля житлової зони та набережної. Крім будівництва велодоріжок плануємо також облаштувати тротуари для пішоходів, - зазначила начальник відділу Світлана Надаховська.

За її словами, вартість робіт наразі уточнюється. Проекти по облаштуванню майбутніх велодоріжок поки проходять експертизу. Після цього зможуть оголосити тендер на проведення будівництва об’єктів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up