Велодоріжка на проспекті Миру: коли збудують і скільки витратять грошей

Велодоріжка на проспекті Миру: коли збудують і скільки витратять грошей
Фото із групи Хмельницький Development у Фейсбук.
  • Доріжку для велосипедистів по Старокостянтинівському шосе вже завершують. Її з’єднають із “Сілістрою”.
  • Роботи на проспекті Миру вже розпочалися.
  • Хто їх виконує і скільки це коштуватиме міському бюджету Хмельницького?

Велодоріжками планують з’єднати практично всі мікрорайони Хмельницького. Принаймні, це передбачено програмою, яку ще у 2017 році затвердила міська рада. Хоча у чиновницьких кабінетах тоді запевняли, що навряд чи виконають задумане хоча б на 50%. Усе через нестачу фінансів. Поки знайшли кошти на велодоріжки в парку Чекмана, по Старокостянтинівському шосе і на проспекті Миру. Роботу над останньою лише розпочали. В перспективі будівництво шляху для роверистів на ще одній вулиці.

Що уже готово

Велоспільноста Хмельницького регулярно нагадувала владі про необхідність будівництва спеціалізованих доріжок. Першу таку почали робити у парку Чекмана. Вони в задумі має пролягати від набережної до мікрорайону Гречани. Будували її частинами і вона майже готова.

“Щастя для пішоходів і мамочок", - так жартома описують нові велодоріжки хмельницькі роверисти.

Також на стадії завершення знаходиться велодоріжка по Старокостянтинівському шосе. На ділянці від “Темпу” до Зарічанської паралельно з нею роблять пішохідну зону. На усе це з бюджету виділили 2,5 мільйона гривень. Ці кошти освоює фірма “Будкомп”.

Відео дня
На Старокостянтинівському шосе майже готові вело і пошохідна доріжки.

Що і коли буде на проспекті Миру

Практично завершену доріжку на Старокостянтинівському шосе з’єднають із площею Свободи (біля “Сілістри”). Вона простягнеться по проспекті Миру. Над її будівництвом уже працює фірма “Ізяславбуд”. Вона дала всього на 255 гривень кращу пропозицію за “Компанію Галеон”. Загальна вартість проекту - 2 650 374 гривні. Роботи, як вказано у системі Prozorro, мають завершити до березня 2019-ого.

Пішохідну зону поки не оновлюватимуть.

Згідно із проектом, передбачена лише велодоріжка. Будівництво поруч нового місця для пішоходів, як на Старокостянтинівському шосе, не передбачено. Як повідомив vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Віталій Гурський, це мають зробити у майбутньому. Коли саме, він не уточнює.

Також чиновник повідомив, що уже розробляється проект на будівництво ще однієї доріжки для роверистів. Вона в перспективі має з’явитися на вулиці Прибузькій. Згідно із програмою розвитку велоінфраструктури, вона має пролягати ділянкою від Кам’янецької до Свободи.

Проект передбачає демонтаж і перенесення МАФу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Bender Rodriguez

    Вангую, пішоходи будуть ходити по тим доріжкам, бо тротуари поряд роздовбані.
  • Марина

    Підкажіть, будь ласка, де можна знайти графік черги вулиць на велодоріжки? Вул. Північна від прокату "Аврора" увійшла до плану, але де можна знайти орієнтовні строки будівництва

    Сіма reply Марина

    Тобто чергу на ще одну пішохідну доріжку?
  • Сіма

    Навіщо у Хмельницькому велодоріжки? У нас що такі завантажені пішохідні доріжки, що велосипедом проїхати там неможливо? Зрозуміло у великих містах завантаженість пішохідних доріжок пішоходами і дійсно важко велосипедистам, але ж це не стосується Хмельницького особливо там де ці велодоріжки зараз будують. Марнотратство у той час коли є місця де навіть пішохідної доріжки немає. Вважаю потрібно заборонити Симчишину і його друзям здійснювати марнотратство коштів платників податків і витрачати їх на вирішення більш потрібних місту проблеми. А велосипедисти якщо хочуть не їхати, а гнатись на велосипеді, то нехай їдуть у парк чи на стадіон по пішохідним доріжкам і там вже ганяють

    Руслан reply Сіма

    Якщо ви не вкурсі, велосипедист не мають права пересуватися пішоходниии доріжками  і тротуарами

    Сіма reply Руслан

    Зате пішоходи мають право пересуватись по проїзжій частині у окремих районах міста, бо там у них немає навіть пішохідної доріжки. Так? Або якщо є пішохідна доріжка, то вона вже майже розсипалася від тривалого використання. Але ж у нас усі велосипедісти, то звісно ж навіщо нам пішохідні доріжки, велодоріжки давайте побудуємо усюди. А те що ваші зелені зони (травяне покриття) також при цьому знищують, то вам вже байдуже? Зелена зона для вас це тільки дерева?
  • Сіма

    Навіщо при наявності більш нагальних питань для міста будувати дві пішохідні доріжки паралельно одна до одної? Не ефективне витрачання коштів платників податків. Симчишина у відставку. На що дивляться депутати представники жителів Хмельницького, платників податків?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up