До кінця року у всіх потягах Інтерсіті мають встановити wi-fi від Starlink: подробиці

До кінця року у всіх потягах Інтерсіті мають встановити wi-fi від Starlink: подробиці
  • В одному з поїздів вже протестували безпровідний інтернет від Ілона Маска. 

  • Швидкість дозволила здійснити відеодзвінок та спостерігалась на 97% маршруту.  

  • Дізнавайтесь скільки потягів Інтерсіті курсують через Хмельницький. 

У всіх потягах Інтерсіті має з’явитися безпровідний інтернет від компанії Starlink. Його планують запустити до кінця 2023 року. Про це повідомляють в Укрзалізниці

Керівник Укрзалізниці Олександр Камишин повідомив, що нещодавно провів тестування wi-fi в одному з потягів. Аби перевірити якість зв'язку, Камишин зв’язався з Інтерсіті з головою Мінцифри Михайлом Федоровим за допомогою відеозв'язку. За його словами швидкість інтернету в потязі становила до 100 Мбіт/с, а доступність на маршруті склала 97%.

— Успішно завершили тестування вайфай на базі технології Starlink в поїзді Інтерсіті та підводимо підсумки. А тепер розкажу трохи як це було. Ми партизанськими методами обладнали Старлінками один поїзд Інтерсіті і катали його на різних маршрутах більше 100 днів, — поділився результатами Камишин. 

Відео дня

Він додав, що після цього Віце-прем’єр-міністр Олександр Кубраков поставив перевізнику задачу — розвернути пілот на всі потяги Інтерсіті. Це планують виконати до кінця 2023 року.

Згідно даних розкладу потягів по станції Хмельницький через обласний центр проходить 6 поїздів Інтерсіті. Вони слідують за такими маршрутами:

У Вікіпедії йдеться, що потяги Інтерсіті мають 6 вагонів. Вони обладнані:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up