Другий тиждень ремонту Старокостянтинівського мосту: що заважає роботі

Другий тиждень ремонту Старокостянтинівського мосту: що заважає роботі
  • Триває другий тиждень капітального ремонту найстарішого мосту. 
  • Купа техніки, 14 робітників і велосипедисти, які досі проскакують через перешкоди.
  • Як проходить реконструкція і що вже встигли зробити, бачили журналісти vsim.ua.

 

Два тижні тому Старокостянтинівський міст закрили на довгоочікуваний ремонт. Рух транспорту перекрили. На міст зігнали повно техніки. Почали зривати асфальт і проводити демонтаж старих конструкції. За весь період робітники ще не встигли розпочати основних робіт. Все, що зараз тут відбувається – підготовка. Бригада у складі 14 робітників проводить демонтаж. Хтось працює з технікою на самій переправі, хтось – під мостом. 

Корисне посилання

Актуальні ціни на Aro у Хмельницькому на Automoto.ua.

За майже як 14 днів зняли всі шари старого покриття, розібрали тротуарні частини. Одну поки залишили для пішоходів. 

Відео дня

- Зараз йде розбірка старого мосту, тому матеріалів ще ніхто не витрачав. Спочатку зробимо одну частину, заллємо, а тоді візьмемось за прохід по іншу частину мосту, - пояснює журналістам начальник дільниці ТОВ «Західтрансбуд» Тарас Каплюк. – Починаємо заливати шафові стінки. Якщо погода сьогодні не підкачає, то плануємо взяти бетон. І це буде старт по роботах. 


Роботи, які триватимуть під мостом називають укріпленням конусів. Її планують робити в останню чергу. За словами начальника, це одна з найбільших проблем. Бо міст дуже старий. 

- Робиться верхня несуча конструкція, шафові стінки, перехідні плити. Частина старого мосту розділена. В 64-68 році вона розширювалась, доставлялись нові балки. Тут було просідання. Тому було спроектовано заливання шафових стінок і укріплення перехідних плит для зняття цієї проблеми. Коли буде зроблено монтаж стінок і монтаж перехідних плит, після цього ми перейдемо до заливання монолітної плити по всій площині посту для скріплення всіх балок і несущих конструкцій, - говорить Тарас Каплюк. 

Зараз на Старокостянтинівському мосту працює 14 людей. Надалі планують викликати ще бригаду на допомогу. Єдине, що ускладнює роботу - пішоходи і велосипедисти. Для них поки є вільною одна частина тротуару. Але прохід там небезпечний. 

- Ми монтажні роботи проводимо, підварювали укріплення - люди постійно ходять, їх важко зупинити. Ніхто не звертає уваги на знаки. На велосипедах - то взагалі проблема. Бачать бар’єри, їдуть, падають, - додає начальник дільниці. 

У робітників - все по плану

Начальник дільниці слідкує за процесом

Вже зовсім скоро візьмуться заливати нове покриття для мосту

Щохвилини через міст проходять десятки пішоходів

Поки тут працює в поті чола 14 робітників. Та скоро може стати більше

До цього часу робітники проводли розбірку (демонтаж) старого мосту

 

Довідка "ВСІМ":

Старокостянтинівський міст - найстаріший міст Хмельницького, збудований 73 роки тому. На його капітальний ремонт виділили більше 12 мільйонів гривень. Реконструкцію проводять працівники ТзОВ «Західшляхбуд».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ivan

    "люди постійно ходять, їх важко зупинити. Ніхто не звертає уваги на знаки. На велосипедах - то взагалі проблема. Бачать бар’єри, їдуть, падають". Так, люди - то велика проблема! А для тимчасового легкого переходу для людей поруч з мостом в кошторисі не вистачило місця? Чи знак встановили і все - відповідальність з себе зняли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up